Sport

2016.02.09. 15:42

ZTE KK: Ante Krapic-tól elköszöntek

Zalaegerszeg - Szombaton rangadóra készül a a Falco KC Szombathely ellen az NB I A-csoportos férfi kosárlabda bajnokságban a Zalakerámia-ZTE KK, azonban már Ante Krapic nélkül. A horvát légiós szerződésének felbontását kezdeményezte a klub kedden.

Kerkai Attila

Az utóbbi idő szakban nem voltak megelégedve a horvát légiós, Ante Krapic teljesítményével és kedden kezdeményezték a közös megegyezéssel történő szerződésbontást a jártékossal, illetve ügynökével - tájékoztatott bennünket Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője.  Indoklásul a klubvezető annyit árult el, hogy a csapatnak olyan játékosra van szüksége, aki százszázalékosan segíteni tudja az együttes szereplését és ezt most nem érezeték Krapic esetében, aki ugyan felépült korábbi sérüléséből, de a kihagyás miatt nem tudta visszanyerni korábbi formáját. Stárics Kornél azt még elmondta, keresik a horvát játékos utódját és február végéig mindenképpen szeretnének másik légióst igazolni.

Ante Krapic itt még sérülése előtt a Kaposvár elleni találkozón, melyen igazi vezére volt együttesének Fotó: Katona Tibor

- Természetesen sok sikert kívánunk Ante Krapicnak további pályafutásához és szurkolunk neki, hogy újra magára találjon. Lehet, hogy ez most egy másik csapatnál sikerül neki a váltással - tette még hozzá az ügyvezető. Kérdésünkre, miszerint a szombati találkozóig elképzelhető-e, hogy Bencze Tamás vezetőedző rendelkezésére áll majd az új légiós, az ügyvezető úgy felelt: erre nem sok esélyt lát és minden tekintetben szeretnének körültekintő döntést hozni, kik igazoljanak.

Ante Krapic tehát már nem lesz ott a pályán a Falco ellen. A két klub párharca mindenkor rangadónak tekinthető, s ezúttal nem csak a hagyományos zalai-vasi rivalizálás miatt, de a tabellán elfoglalt helyezések okán is. Merthogy, a ZTE KK és a Falco is esélyes még az első ötbe kerülni az alapszakasz végén, ami a középszakaszban a felsőházat jelenti az együtteseknek, azaz már biztos részvételt a play off-ban.  Viszont ez még odébb van, egyelőre a hétvégi derbi a legfontosabb mindkét csapatnak és szurkolótáboraik számára is. Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy 300 jegyet adtak át a vendégeknek, idehaza pedig keddtől a Dísz-téri jegyirodában pénteken 15 óráig lehet elővételben si megváltani a belépőket.

- Azért szeretnénk, ha minél többen élnének ezzel a lehetőséggel, hogy elkerüljük a szombati napon a sportcsarnok pénztárainál a tumultust - jegyezte meg Stárics Kornél evvel kapcsolatban. - Várhatóan sokan lesznek kíváncsiak a találkozóra, de a csarnok befogadóképessége véges, így az előírások miatt 2800 főnél több szurkolót nem engedhetünk be. Az őszi Körmend elleni találkozón is így volt ez, és be kellett zárnunk a pénztárakat már a találkozó előtt, hiszen elfogyott minden kiadott jegy. Az elővétel ezen segít, vagyis, aki mindenképpen be szeretne jutni célszerű előre megváltania a jegyét.  A csarnokban fokozott biztonsági intézkedések lesznek, a rendezők arra kérik a zalai B-közép tagjait, hogy ezúttal kispadok oldalán, a büfé felőli szektort foglalják el (az más kérdés, hogy végül oda is mennek-e...), míg a szombathelyiek számára az ellenkező sarokban biztosítják a vendégszektort és a jégcsarnok parkolójába is csak ők hajthatnak be.

Egy programváltozásról is információt kaptunk, pontosabban módosításról. A ZTE KK-Szolnok találkozót eleve február 24-re tették át, azonban az egerszegi klub vezetőit kedden értesítették róla, hogy a mérkőzést az M4 csatorna élőben közvetíti, így a kezdést 17.30-ra tették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!