Sport

2016.02.03. 14:32

ZTE KK: elég okuk van rá, hogy itthon megverjék a PVSK-t

Zalaegerszeg - A Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata nem vár a hét végéig, hogy lejátssza újabb bajnoki találkozóját.

Kerkai Attila

Bencze Tamás együttese csütörtökön 19 órától a PVSK-t fogadja a Városi Sportcsarnokban. Természetesen a zalaiak szerettek volna a megszokott hétvégi időpontban játszani, de a sportcsarnok ekkor foglalt lesz. Ám szombat vagy csütörtök, egyre megy: a ZTE KK nyerni akar.

Bencze Tamás vezetőedző pedig arról beszélt: nem szeretnék ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint tették Kaposváron. A szakvezető szerint együttese azon a találkozón túlzottan is feszült volt, és talán ő maga is. - Ez új dolog volt a korábbiakhoz képest, de ennek is megvolt az oka - kezdte ezzel Bencze Tamás. - Az első negyed után tiszta dobóhelyzetek maradtak ki, ami nem volt jellemző ránk. Fokozatosan nőtt a feszültség, és ez rám is átragadt, ezt el kell ismernem. Az dicséretes, hogy a hajrára még fel tudtunk jönni két pontra, de ekkor fejben már nem volt mindenki százszázalékosan tiszta. Annyit beszéltünk erről, amennyit szükséges, és az is a tanulság: többet kell foglalkozni a felkészítés során azzal, hogy kezelni tudjuk, amikor idegenben esetleg nem minden ugyanúgy működik, mint hazai környezetben.

James Kinney a kaposvári találkozón. Ő is biztosan jobban dob majd idehaza
Fotó: Szekeres Péter

- Csütörtökön a papírforma szerint egy verhető csapatot fogadnak. Elegendő ebből kiindulni?

- Majdnem biztos vagyok benne, hogy ugyanazokat a hibákat nem fogjuk elkövetni, mint múlt szombaton. Önmagában viszont nem lesz elég az esélyesség, hiszen az egyéni felelősségvállalás döntő lehet. Sok jó dobója van a pécsieknek, így a védekezésben nem hagyhatunk ki. A külső dobásaink is fontosak lesznek, az nem fordulhat elő, hogy huszonnyolc rádobásból csak négy érjen célba. Nem lesz könnyű mérkőzés, amit jelez: a PVSK legutóbb csak a hosszabbításban kapott ki Pakson.

- Mi lesz a fontossági sorrend ezen a találkozón?

- A győzelem az első, ebből nem engedhetünk. Plusz vissza akarunk vágni az őszi vereségért, amely az egyetlen volt eddig, ahol esélyünk sem volt. Ezenkívül a szurkolóknak is bizonyítani akarunk, de nem lesz könnyű dolgunk, hiszen tudjuk: ahogy mi, úgy a pécsiek is nyerni akarnak ezen a találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!