Sport

2016.02.04. 19:49

ZTE KK: kiszenvedett, de nagy siker a PVSK ellen

Zalaegerszeg – A Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata csütörtökön a PVSK együttesét fogadta, és a zalaiak szándéka egyértelmű volt, feledtetni a kaposvári vereséget. Ami sikerült, nem kis erőfeszítések árán.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – PVSK-Pannonpower  80-71 (23-17, 18-24, 14-21,  25-9)

Zalaegerszeg, 1300 néző. Jv.: Cziffra,Győrffy, Rácz.

ZTE KK: Kinney 26/6, Govens 21/6, Kerpel-Fronius 8/6, Mohácsi 5/3, Pantelic 5/3. Csere: Gáspár 3/3, Krapic 1, Czinger, Velkey 8/6, Fekete V. 3/3.   Vezetőedző: Bencze Tamás.

PVSK: Walker 6, Nelson 4, Popadic 26/12, Budimir 13/6, Horti 10. Csere: Bíró 3/3, Harazin 9, Antóni. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A ZTE KK a legutóbbi fordulóban kikapott, s ezt szerette volna feledtetni egy hazai győzelemmel. A zalaiak számára jól indult a találkozó, Pantelic gyorsan lesapkázta ellenfelét, majd Kinney távolról talált be, jelezve: az, hogy Kaposváron nem tudott hárompontost dobni, csupán kisiklás volt. A ZTE KK vezetett (10-4), de a PVSK  szép lassan igazolta, hogy nem véletlenül kell tartani tőle. Fokozatosan jött fel és a 6. percben egy alkalommal át is vette a vezetést (13-15), de az egerszegiek gyorsan egalizáltak. Goves nagyon ponterősnek bizonyult, ez sokat számított, és társai is hozzátettek ehhez pontokat. A 12. percben 28-22-re vezetett a házigazda, Bencze Tamás, a zalaiak szakvezetője sokat cserélt, csapata pedig tartotta az előnyét. Akkor vált ismét szorossá a mérkőzés, amikor Budimir úgy szerzett triplát, hogy egy büntetőt is rádobhatott  (33-32), és a ZTE KK játéka kissé körülményessé vált. A pécsieknél Popadic volt az első számú pontfelelős, ezzel tartotta a lépést a baranyai együttes, és a keményen harcoló PVSK döntetlenre hozta az első félidőt (41-41).

 

A  második  játékrészt tehát „tiszta lappal" kezdte mindkét csapat, és az nyilvánvalónak tűnt, hogy rendkívül nehéz lesz ezt a meccset megnyernie a ZTE KK-nak. Három percig nem esett kosár, amit Pantelic tört meg egy triplával (44-41), míg a másik oldalon Bíró hármasa akadt be. A mérkőzés során másodszor vette át a vezetést a Pécs (46-48), amely nem engedte, hogy a zalaiak gyors játéka érvényesüljön, és Pantelic védését is megoldották. Popadic negyedik triplája következett (50-54), így nem jöhetett más, mint zalai időkérés, ugyanis a ZTE játéka kezdett kissé ötlettelenné válni. Pontosabban, a PVSK  egészen jól védekezett és érvényesült az akarata, így az utolsó  negyedet hétpontos előnnyel kezdhette (55-62). Feszült hangulat kezdett kialakulni, a hazai közönség hangja egyre erősebb lett, hiszen azt várta, hogy együttese „beinduljon". Kinney triplája lehetett volna a jeladás is erre (61-64), de már nem lehetett kérdés: a PVSK megérezte a lehetőséget, hogy egy nagy bravúrt könyveljen el. A hazai kosarakra mindig jött válasz, és egyre élesebbé vált a találkozó. A fiatal Fekete triplája jókor jött együttesének (35. p.: 67-70), aztán Kinney rázta meg magát és egyenlített (71-71). Kellett ehhez a hazai palánk alatt Pantelic két szenzációs szerelése is, ami begyújtotta a rakétákat. A PVSK elbizonytalanodott, Kinney pedig fontos kosarakat szerzett, zsinórban nyolcat  (78-71), és itt már újra a „régi ZTE" volt a pályán. A zalaiak nyertek, de tegyük hozzá, nem kis erőfeszítések árán.

A  ZTE KK két későbbi találkozójának az időpontja is módosult. Az egerszegiek a Szeged elleni idegenbeli találkozójukat február 16-án játsszák, a bajnok Szolnokot pedig február 24-én fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!