Sport

2017.04.20. 06:25

Stárics Kornél tud a botrányról, de a ZTE KK minden légiósa játszik a Körmend el (frissítve)

A Blikk információi szerint a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapatának amerikai légiósai a vasárnapi, Falco KC elleni vereséget követően egy budapesti szórakozóhelyen szóváltásba keveredtek a személyzettel és rendőri intézkedésre is sort került.

Kerkai Attila

A  lap szerint az egyik játékos, akit  J. N. monogrammal jelöltek meg,  az egyik rendőrt megütötte.

Kedden, amikor a ma esti Körmend elleni rangadó előkészületeiről  beszéltünk Bencze Tamás vezetőedzővel és Stárics Kornél ügyvezetővel, egyikük sem említette, hogy bármilyen fegyelmi ügy lenne a klubnál.  Ám miután megjelent csütörtök hajnalban a  Blikk  honlapján  is  a történet, megkerestük Stárics Kornélt, aki elismerte, hogy valóban történt rendőri intézkedés a klub játékosaival  szemben.  Mi azt kérdeztük tőle, hogy valamennyi légiós pályára léphet-e ma este, az ügyvezető pedig határozott igennel felelt. Mint megtudtuk, a botrányt okozó játékost szerdán hallgatták ki, de a játéka nem került veszélybe.

Stárics Kornél jelezte, a nap során a klub egy közleményt ad ki az esetről.

A délelőtt során a klub honlapján megjelent a  Zalakerámia ZTE KK közleménye:

„Az egyes médiákban megjelent nem valós állításokra az alábbi hivatalos közleményt adja ki a Zalakerámia ZTE KK:
A Klub külföldi játékosai április 16-án vasárnap este egy budapesti szórakozóhelyen tartózkodtak, ahol szóváltásba keveredtek. Az ügy kapcsán történt rendőri intézkedés során információink szerint nem történt ütés. Őrizetbe vételre nem került sor. Tegnap zajlott Budapesten a kihallgatás, valamennyi meghallgatott játékos a meghallgatás után visszautazott Zalaegerszegre. A Klubon belüli fegyelmi felelősségre vonás minden érintett játékossal szemben a keddi napon megtörtént.
A ma esti Körmend elleni mérkőzésen valamennyi idegenlégiósunk játszani fog. Kérjük szurkolóinkat, hogy sportszerű buzdítással segítsék csapatunkat ezen a nagyon fontos hazai találkozón.”

Stárics Kornél

ügyvezető ZTE KK Kft."

Időközben pontosabb információk is napvilágot láttak. A bb1.hu  internetes portál a Fővárosi Főügyészség sajtóreferensét, Bagoly Bettinát is megszólaltatta, aki elmondta, hogy J.N. a szerdai gyanúsítotti kihallgatásán a cselekményt elismerte, és egyben jelezte, hogy megbánta cselekedetét. Bagoly Bettina azt is hozzátette, hogy a  játékossal szemben  nem  történt kényszer-intézkedés, s mindvégig szabadlábon volt.

Vagyis Julien Norfleet-tel szemben történt intézkedés, s mint a klub közleményében is  olvasható, a ZTE KK felelősségre vonta a játékosokat. Ám, hogy mit takar mindez, Stárics Kornél ügyvezetőhöz fordultunk.

- A csapat házirendjét szegte meg a négy légiósunk, s ebben foglaltak szerint szankcionáltuk őket már a keddi napon - mondta az ügyvezető, de egyéb részlettel nem kívánt szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!