Sport

2015.11.09. 15:33

ZTE KK: már a rangadóra készülődve

Zalaegerszeg – Vasárnap esti győzelmével pozitívra javította mérlegét a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata, amely a Szeged ellen ért el fontos sikert (76-66).

Kerkai Attila

Az ünneplés közepette pedig már a pénteki, Körmend elleni örökrangadó is szóba került. Akadtak kérdőjelek a vasárnap esti, Zalakerámia-ZTE KK–Szeged férfi találkozót illetően alapvetően az, hogy Ante Krapic hiányában – akire úgy tűnik, hogy két hónapig nem számíthatnak az egerszegiek – mire lesz képes egy közvetlen riválissal szemben. Veszélyes ellenfélnek tűnt ugyanis a Tisza-parti együttes, még úgy is, hogy Jereminov és Juhos betegség, illetve sérülés miatt nem állt a szegediek rendelkezésére.

A ZTE KK csapata egy félidőnyi szoros állás után győzött, méghozzá úgy, hogy kétszer kellett megnyernie a találkozót. A harmadik negyedben az egerszegiek állva hagyták a Szegedet, hiszen 15 pontra elléptek és ekkor az a fajta tanácstalanság látszott a vendégeken, amely után csapat már nem szokott felállni a padlóról. Aztán mégis, elsősorban azért, mert a ZTE KK-nak akadt egy ötperces gólcsendje, s ezt használta ki a mindig szimpatikus Nikola Lazic együttese, ám a találkozó végén Darrin Govens jókor helyezett el egy triplát és két büntetőt a gyűrűbe, hogy megnyugodjanak a zalai hívek is.

Amikor megindult James Kinney, bizony nehezen tudták követni, így a szegedi Gerald Armelin is csak fáziskéséssel veszi fel az egerszegi légiós ritmusát Fotó: Katona Tibor

A ZTE KK viszont most is azért győzött, mert csapatként is jól működött. Mohácsi Máté és Djordje Pantelic a védekezés mellett azért szórták a pontokat is, de ebben a műfajban inkább James Kinney és a már említett Govens jeleskedett. A ZTE KK most négy győzelemmel és három vereséggel áll, ami abszolút megfelel a realitásoknak.

Viszont jön egy olyan rangadó a számára, melyen semmi nem számít, vagyis a Körmend elleni. Pénteken 18 órától Egerszegen találkozik a két örök rivális. Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője elmondta, fokozott biztonsági előírásokat kell betartaniuk erre a találkozóra, hiszen nem elképzelhetetlen a telt ház sem. Ami 2800 fő lehet, ennyi ugyanis a sportcsarnok maximális befogadóképessége, amit a hatóságok még engedélyeznek. Az ügyvezető elmondta, a Körmendnek 400 jegyet adtak át, a helyszínen a vendégszektorba már nem lehet belépőt venni. A hazai drukkereknek szerdán délután 3 és 6 óra között lesz lehetőség elővételre a pénztárnál.

A vasárnapi kosáresten a ZTE NKK női együttese a Sopront fogadta és nem született meglepetés. A vendégek nyertek (87-62), s noha az utolsó negyedig sok esetben nagyon szívós ellenfélnek bizonyult a zalai csapat Gáll Tamás, a hazaiak edzője mégsem volt elégedett. Jobb játékot várt csapatától, s elsősorban emiatt akadt hiányérzete, hiszen azt ő is reálisan látta, hogy a sikerre nem sok esélyük volt. A zalaiak vasárnap a PEAC vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!