Sport

2017.01.16. 17:04

ZTE KK: még egy szabadnap járt a győzelemért

Zalaegerszeg - Nem mindennapi izgalmak után ért véget a vasárnap esti Zalakerámia-ZTE KK-Paks férfi bajnoki kosárlabda mérkőzés.

Kerkai Attila

Kétszeri hosszabbítás után győztek az egerszegiek (99-95), és erről a meccsről érdemes még beszélni.Kezdjük azzal, hogy a ZTE KK nyert, és a 3. helyen zárta az alapszakasz első körét, ami eleve biztató a folytatásra.

Az elért kilenc győzelem persze lehetne akár több is, de alighanem a mérleggel senki sem lehet elégedetlen. És akkor a vasárnapi találkozóról, ami kimerítette az izgalmas, az idegtépő, a végletekig kiélezett fogalmakat, amiben most semmi túlzás sincs. A ZTE KK nem ezen a mérkőzésen hozta a legjobb formáját, ezen sem lehet vitatkozni, viszont olyan elánnal küzdött és harcolt, amire talán ebben a szezonban még nem volt példa.

Tulajdonképpen ez hozta meg számára a sikert, hiszen olyan tartalékokat tudtak mozgósítani a kék-fehérek játékosai, melyek nem mindig jönnek elő. Csak a nagyon nehéz helyzetekben.A találkozó után Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője is kiemeléte, hogy betegség után visszatért játékosai  különösen Szabó Zsolt, Benke Szilárd és Mohácsi Máté) a döntő pillanatokban a lehető legjobb megoldásokat választották, ám minden játékosának gratulált a szakvezető.

A zalaiak vasárnap nem ismertek elveszett labdát. A képen a csapat egyik legjobbja, Benke Szilárd támasztja alá ezt a megállapítást Fotó: Pezzetta Umberto

Lehetett is, hiszen Emmanuel Ubilla tulajdonképpen már vert helyzetből hozta ismét vissza csapatát a meccsbe, és meg kell dicsérni Adomas Drungilast is, aki óriási harcot vívott a talán élete meccsét játszó paksi Matthew Tibyvel. S hogy miért nem sikerült könnyebben legyőzni a láthatóan a korábbi évekénél jóval gyengébb Paks csapatát? A válasz ott volt a pályán. A ZTE KK ereje a negyedik negyedre már elfogyott, ami főleg betegeknél érződött, a vendégek pedig egészen kiválóan védekeztek.

Ezzel tudták a végsőkig nyílttá tenni a mérkőzést, s az új edző, a kispadjukon most bemutatkozó Teo Cizmic sem rejtette véka alá: apró lépésekkel kell felépítenie csapatát, hiszen van hova fejlődniük. A találkozó talán legjobbja, az egerszegi Szabó Zsolt pedig arról beszélt, mi minden kellett a sikerhez. - Gratulálnom kell a Paksnak, mert megmutatta, hogy nem ott a helye, ahol most tart - nyilatkozta Szabó Zsolt.

- De gratulálok saját együttesemnek is, mert óriási küzdöttünk, hullámzó meccs volt, melyen a döntő pillanatokban jó védekezést és jó támadásokat mutattunk be.

Talán szerencsénk is volt, de az biztos, hogy megérdemelten győztünk. A ZTE KK jutalma tehát emlékezetes győzelem volt, a közönségé pedig egy remek hangulatú meccs. Az egerszegi kosarasok pedig a találkozó után extra pihenőt kaptak, amire számítani is lehetett. - Az előzmények miatt egy nap pihenőt mindenképpen kaptak volna a fiúk, hiszen betegség után voltak többen és szinte edzés nélkül játszottak vasárnap - hallottuk a meccs másnapján Bencze Tamástól.

- Egy ilyen találkozó után pedig nem volt kérdéses, hogy a keddet is megkapják, illetve csak este lesz egy átmozgatás. Óriásit harcoltak, le a kalappal előttük. A hatalmas csata közepette talán nem tűnt fel senkinek, de Drungilasnak kificamodott az egyik ujja, a mérkőzés második részét már így játszotta végig, nála most erre a sérülésére is figyelnünk kell.

A ZTE KK együttesére pedig a folytatásban rangadó vár, hiszen szombaton az éllovas Alba Fehérvár vendége lesz a csapat. Az első várja a harmadikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!