Sport

2016.04.13. 19:02

ZTE KK: nagy meccs nagy győzelemmel!

Zalaegerszeg – A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a középszakasz második körének nyitányán az Alba Fehérvár csapatát fogadta a Zalakerámia-ZTE KK együttese. A felsőházi derbi nagy mérkőzést hozott, izgalmakkal és fordulatokkal, ráadásul ZTE-sikerrel!

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK–TLI-Alba Fehérvár  96-88 (24-19, 23-28, 20-19, 29-22)

Zalaegerszeg, 1800 néző. Jv.: Benczur, Frányó, Minár.

ZTE KK: Kinney 28/9, Govens 23/6, Kerpel-Fronius 6, Mohácsi 17/9, Pantelic 14. Csere: Balmazovic 8/6, Velkey, Czinger. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Alba Fehérvár: Chery 11/3, Pearson 6, Myles 23/12, Spurlock 10/3, Lóránt  21/3. Csere: Supola, Simon B. 5/3, Wright 12, Markovic.  Vezetőedző: Branislav Dzunic.

Kipontozódott: Govens (40.), ill. Lóránt (39.)

A középszakasz nyitányán az Alba hazai pályán alaposan „helybenhagyta" (94-66) a ZTE KK együttesét, de persze tudjuk: ekkora  tudásbeli különbség nincs a két együttes között. Az első negyed a nézők szempontjából minden igényt kielégített, hiszen volt vendégvezetés (11-16), ami után  - főleg Balmazovic és Kinney érdeme - a ZTE KK egy remek sorozattal megfordította az állást (20-16). Aztán a második tíz percben a belejött Kinney triplájával már 29-20-ra vezetett a házigazda. Pedig, tegyük hozzá, a fehérváriaktól kemény védekezést kaptak a zalaiak, Myles ráadásul szinte alig hibázott. Kezdett feljönni az Alba, elsősorban agresszív védekezésével, és egyenlített (33-33). Mohácsi zökkentette ki csapatát egy hármassal, a félidő hajrája pedig nagy izgalmakat hozott és félidei döntetlent (47-47).

Szünet után inkább kosárváltásokkal teltek a percek (24. p.: 55-55), ám  nem mondható, hogy ne védekeztek volna a csapatok. Inkább  jól kijátszott akciókból születtek a pontok, és úgy tűnt, hogy mindkét fél későbbre tartogatja a döntést. Egyértelmű volt, hogy ennél keményebb harc következik a hajrához közeledve, nem mintha a szép megmozdulásokból  hiány lett volna. Mohácsi hármasa után (63-59) ott volt az esély, hogy elszakadjon a ZTE KK, de Balmazovic feleslegesen vállalt be egy dobást. Az utolsó tíz perc egypontos hazai vezetéssel indult (67-66), és óriási hangzavarban, hiszen a közönség szó szerint együtt élt a játékkal. A szezon egyik legjobb mérkőzését láttuk, hiszen mindkét csapat elő tudott venni a tarsolyából olyan megoldásokat, melyekkel meg tudta lepni a másikat. Az utolsó öt perc 75-72-es zalai vezetéssel kezdődött, és a tétnek megfelelően tördelt és inkább  már a küzdelembe hajló játékkal.  Aztán James Kinney varázsolt elő egy triplát a zalai hívek  legnagyobb örömére, majd Govens egy kettő plusz egyet (84-75). Lóránt a vendégektől kipontozódott, ami addigi játékát tekintve nem jött rosszul a zalaiaknak. Az utolsó két perc alig akart letelni, de végül a ZTE KK  hatalmas csatában megnyerte  a találkozót.

Bencze Tamás: - Nagyon boldog vagyok, mert sikerült lépni egy olyat, ami nagyon nehéz volt. A csapat maximálisan képben volt a taktikai dolgokat illetően, ráadásul egy nagyon erős ellenfél ellen nyertünk. Azzal nyertünk: végig hittük, hogy tudunk újítani. A közönség pedig fantasztikus volt, csak felsőfokon lehet beszélni róla.

Branislav Dzunic: - Gratulálok a ZTE-nek, mert többnyire az ő akaratuk érvényesült. Könnyű kosarakat kaptunk, és jó meccset veszítettünk.

A nap másik felsőházi találkozóján: Körmend-Paks 95-77.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!