Sport

2017.07.04. 17:55

ZTE KK - Négy légióssal, ám kizárólag biztos alapokon

ZALAEGERSZEG Habár holtidőnek tekinthető a nyár a kosárlabdázóknál, ám nem kétséges, hogy ilyenkor születnek fontos döntések a következő szezonra. Stárics Kornél, a Zalakerámia-ZTE KK bronzérmes férfi együttesének ügyvezetője beszélt terveikről, kiemelve, hogy a klub számára a biztonság a legfontosabb.

Kerkai Attila

Remek szezont hagyott maga mögött a Zalakerámia-ZTE KK csapata, volt ünneplés, búcsúzás, és azonnal elkezdődött az új keret kialakítása. A múlt héten derült ki, noha ajánlatot tett az amerikai Julian Norfleetnek a ZTE KK, a hátvéd a Falco KC-hez igazol.

Ugyancsak ajánlatot tettek az amerikai Emmanuel Ubillának és a litván Adomas Drungilasnak is, s az biztos, hogy négy légióssal kezdik meg a szezont. Julian Norfleet esetében az ügyvezető szerint is versenyképes ajánlatot tettek.

- Nem volt titok, hogy más ajánlatai is vannak, s ezek szerint nem volt elég az, amit mi kínáltunk - jegyezte meg evvel kapcsolatban az ügyvezető. - Norfleet döntésében nyilvánvalóan az is közrejátszott, hogy a Falco indul a nemzetközi kupában, s ilyenkor ez is számíthat.

Az átigazolásokkal kapcsolatban úgy véli, nem késtek el semmivel, hiszen a légiósok szerződtetésében a mostani időszak még csak az előszezonnak tekinthető.

Adomas Drungilas dobáshoz készül, a háttérben Emmanuel Ubilla figyeli társa próbálkozását. Ha elfogadják a ZTE KK ajánlatát, a következő szezonban is együtt játszhatnak Fotó: Szekeres Péter

- Akár napokon belül bejelenthetünk újabb szerződéskötéseket, sőt az is lehet, hogy már júliusban teljes lesz a keretünk - folytatta Stárics Kornél. - A bajnokság a jelenlegi elképzelések szerint a korábbiakhoz képest egy héttel előbb kezdődik, ezért mi is azzal számolunk, hogy a légiósokkal olyan megállapodásokat kötünk, hogy már augusztus közepétől bekapcsolódjanak a felkészülésbe.

Az, hogy Ubilla és Drungilas továbbra is a ZTE közelékébe tartozik-e, hamarosan kiderül, viszont a négy légiós igazolása eldöntött ténynek tekinthető a ZTE KK-nál is. Mint ismert, a legutóbbi szezont három külföldivel kezdte meg az egerszegi együttes, és csak később érkezett Jerrell Wright a csapathoz. Az, hogy a szezon elejétől már négy külföldi tartozik a klub kötelékébe nyilvánvalóan plusz terhet jelent, de a ZTE KK most sem fog túlköltekezni.

- A négy légiós szerződtetése a muszáj kategória lesz, hiszen a magas poszton nem lesz elég egy játékos, ezért cserecentert is hoznunk kell - mondta az ügyvezető. - A klub anyagi helyezete viszont stabil és végre olyan bajnoki évet kezdünk, aminek már nyugodtabban vághatunk neki. A tavalyi is már könnyebb volt a megelőző évnél, hiszen akadtak még a örökölt terhek... Amire mégis nagyon büszkék vagyunk, hogy így is sikerült olyan bajnoki éveket zárnunk, hogy soha nem csúsztak sem a bérek, sem pedig a prémiumok kifizetései az elmúlt két évben. Ugyanerre törekedünk a továbbiakban, hiszen csak így lehet normális szakmai munkát folytatni és dolgozni. A költségvetésünk talán valamivel magasabb lesz a következő szezonban, de összességében hasonló, mint tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!