Sport

2016.04.11. 15:56

Szerdai nagy kihívások

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I A-csoport felsőházában lezárult a középszakasz első köre, de máris itt a következő mérkőzés: szerdán a Zalakerámia-ZTE KK hazai pályán fogadja az Alba Fehérvárt, míg a női rájátszásban a ZTE NKK a PEAC-ot fogadja.

Kerkai Attila

A férfiaknál nincs sok értelme elemezgetni a középszakasz jelenlegi állását. Egyrészt sorozatban jönnek az újabb mérkőzések, másrészt olyan kevés már csak a meccs, hogy egy-egy játéknap is átrendezheti a korábbi állást. A Zalakerámia-ZTE KK együttese szombaton hazai pályán kapott ki 76-72-re a bajnok Szolnoktól, de a győzelmek számát tekintve ott van, ahol „lennie kell". Mindezt szükséges elmagyarázni, s csak amiatt írtuk ezt, hiszen elhangzott: az alapcél az, hogy minden hazai találkozót behúzzon Bencze Tamás csapata. Egy tehát nem sikerült, viszont ott van a Körmend elleni idegenbeli bravúr, ami kiegyenlíti a „hiányt".


Ami ugyebár többletet is hozott volna , ha sikerül nyerni szombaton, mindenesetre összességében elmondható, hogy a ZTE KK a tervek szerint halad a középszakaszban is.

A szerdai (19.00) Alba Fehérvár elleni hazai találkozó viszont most nagy téttel bír, hiszen talán a legjobb formában lévő csapat a vendég, ráadásul a zalaiak még utaznak Szolnokra és Paksra, valamint jön a Körmend, amely vereségei miatt sebzett oroszlán jelenleg, ami mindig veszélyes. A ZTE KK számára tehát a szerdai siker talán a korábbiaknál is fontosabb lenne.

A ZTE NKK női csapata az 5-8. helyért zajló rájátszásban vasárnap kikapott a PEAC otthonában. Szerdán (16.45) hazai pályán arról dönthet, hogy a párharc folytatódjon-e. Pécsett a játék biztató volt, s talán hazai pályán összejön az a siker...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!