Sport

2017.04.24. 16:40

A védekezés dicsérete: a zalai csapat magas emberei végezték a "piszkos munkát" Szolnokon

Zalaegerszeg - Szolnoki sikerével hatalmas lépést tett a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata, hogy pályaelőnyt élvezzen a későbbi rájátszásban, de még semmi sem dőlt el. Benke Szilárd, az egerszegiek újra remeklő játékosa szerint is kellene még egy (vagy kettő...) siker, hogy mindez biztos legyen.

Kerkai Attila

Persze nem szabad telhetetlennek lenni. Már az is hatalmas siker, hogy a ZTE KK vasárnap 102-98-ra győzött a bajnoki címvédő otthonában. Mint ahogy az is, ahogy az egerszegiek menetelnek a középszakasz felsőházában. Bencze Tamás együttese vasárnap úgy nyert, hogy a találkozó elején szinte az öltözőben maradt, de Benke Szilárd, az együttes 22 éves játékosa szerint ő szinte észre sem vette, hogy csapata 17-3-as hátrányban van körülbelül öt perc után...

- Valahogy nincs meg az emlékeimben ez a pillanat, úgyhogy nagyon nem is foglalkoztam vele - vallotta be Benke Szilárd hétfőn. - Gyorsan zajlott minden: a Szolnoknak minden dobása bejött, nekünk meg nem, fel sem fogtuk az egészet. Csak arra törekedtünk, hogy tegyük a dolgunkat, aztán már az első negyed végére elkaptuk a ritmust és szerintem akkor rázódtunk helyre.

Merthogy azt követően már valóban két olyan csapat harcát láttuk, melyek közül bármelyik nyerhetett volna. A ZTE KK viszont egy pillanatra sem engedett az elképzeléseiből, nagyjából úgy, ahogy Benke Szilárd is elképzelte ezt a szezont magában.

Benke (a labdával a Körmend ellen) sokadszor játszott nagyszerűen
Fotó: Pezzetta Umberto

- Arra próbáltam törekedni, hogy stabil legyen a játékom és örülök, hogy ezt sikerült eddig megvalósítanom - folytatta a múlt nyáron Kaposvárról érkezett kosaras. - Ezt tűztem ki magam elé, hogy legyen egy megbízható szint, amit képviselek. Ha van egy rosszabb napom, akkor is tegyem a dolgom.

Magas labdát adott a fiatal kosaras ezzel a mondatával. Nem hagyhattuk ki a kérdést: Szolnokon ki végezte azt a bizonyos "piszkos munkát"?

- Egyértelműen a magas emberek - válaszolta. - Wright, Drungilas, Szabó és Mohácsi nagyon fontos szerepert töltött be, főleg a védekezésben és a lepattanózásban. A védekezés minőségét sokszor nem adja vissza a statisztika, pedig ez rendkívül fontos egy-egy mérkőzésen. Szerintem pedig éppen ez a szolnoki volt ebben a szezonban a legmelósabb mérkőzésünk. Ezért örülök, hogy megnyertük, s még fél perccel a vége előtt, amikor vezettünk talán kilenc ponttal és beesett egy szolnoki hármas, akkor is azonnal vissza kellett térni a valóságba...

Csütörtökön újabb roppant fontos mérkőzés vár a ZTE KK-ra, hiszen idehaza fogadja az Alba Fehérvárt. Az egerszegieknek már jó esélyük van a pályaelőnyre a play off-ban, ám Benke Szilárd szerint azért nem ártana még egy vagy két sikert begyűjteni a hátralévő két találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!