Sport

2017.03.10. 16:05

A ZTE KK vasárnap a Falco vendége, a ZTE NKK szombaton itthon

Zalaegerszeg - Bencze Tamás vezetőedző egyenesen az év mérkőzésének nevezte a szerdai Kaposvár-Zalakerámia-ZTE KK mérkőzést, melyen csapata nyert. Együttesére újabb nagy csata vár, hiszen vasárnap (18.00) a Falco KC otthonába utaznak. A ZTE NKK női kosarasai szombaton (17.00) a PEAC Pécset fogadják.

Kerkai Attila

Nagyon fontos csatát nyert meg a ZTE KK, hiszen Kaposváron nem csak nyert (84-75), de végül nagyobb arányban bizonyult jobbnak, mint amennyivel a Kaposvártól hazai pályán vereséget szenvedett. Az örömön túl akad gond is, hiszen Kerpel-Fronius Balázs már a mérkőzésen cserét kért, hiszen fájt a térde, amely másnapra alaposan bedagadt. Kerpel-Fronius Balázs szerint - akivel beszéltünk - valószínűleg a meccs hevében történhetett akár egy rossz lépés vagy egy kis ütközés, ami miatt megsérült, mindenesetre vasárnap nem játszhat.

- Az év legfontosabb meccse volt a szerdai a szezonban - jelentette ki Bencze Tamás vezetőedző. - Idegenben mindig nagy fegyvertény nyerni, ráadásul egy rivális otthonában sikerült felülkerekednünk. A mi szempontunkból minden eldőlhetett volna, az mindenképpen, hogy vereség esetén már csak minimális esélyünk maradt volna a felsőházra. Ezzel szemben nyertünk, az egymás elleni mutatók terén jobban állunk a Kaposvárnál és a PVSK-nál is. Azért említem e két csapatot, hiszen nagy valószínűséggel hármunk közül kerül ki az, aki még befér az első ötbe a középszakaszra. Még három újabb siker biztosan bejuttat bennünket a felsőházba, de szerencsés esetben akár kettő is elég lehet.

Julian Norfleet (a labdával) és Váradi Benedek csatája a decemberi, egerszegi meccsen, amit a ZTE nyert meg (90-82) Fotó: Katona Tibor, Pezzetta Umberto

Mondani sem kell, nem lesz sokkal könnyebb dolguk az egerszegieknek vasárnap, Szombathelyen sem, hiszen a remek formát mutató Falco otthonában szerepelnek. Bencze Tamás sikeres éveket töltött Szombathelyen, Szabó Zsolt, a ZTE KK játékosa hazatér - ezt mind tudjuk, külön nem térnénk ki rá. Ám arról, hogy mi dönthet ezen az újabb fontos találkozón, újra a zalaiak szakvezetőjét kérdeztük.

- Szombathelyen ebben a szezonban a hazaiakon kívül még senki nem nyert, ami nem lehet véletlen - mondta Bencze Tamás. - Túldobni biztos, hogy nem tudjuk a Falcót, hiszen hazai meccseiken általában 90 pont körül termelnek, ám ha 80 pont körül tartjuk őket, az nagyban javítaná győzelmi esélyeinket. Amit korábban is mondtam, a védekezés lesz a döntő. Kaposváron már jól működött, de továbbra is akadtak még hibák benne. A vasárnapi találkozóig ezt finomítjuk még tovább. Ismerjük Govenst, Medfordot vagy éppen Váradit, mindhárman remekül dobnak. Külön készülni felesleges lenne egy-egy emberre, úgyhogy csapatvédekezéssel kell megoldanunk azt, hogy ne tudjanak sziporkázni. A Falcónak gyakorlatilag komplett csapata van, de azt már mi is bizonyítottuk, hogy tudunk nyerni idegenben.

Horváth Zsófiáék ismét egy élcsapatot fogadnak itthon

A szurkolók számára fontos információ, hogy a vasárnapi találkozó előtt a helyszínen is lehet még jegyet venni a vendégszektorba - tudtuk meg Stárics Kornéltól, a ZTE KK ügyvezetőjétől. Aki azt is elmondta, a szombathelyiektől azt az információt kapták, hogy 500 főig engednek be szurkolókat a vendégszektorba.

Újra egy erős csapat érkezik szombaton 17 órától a ZTE NKK NB I A-csoportos női kosárlabdacsapatához. A PEAC-Pécs élcsapat, így az egerszegiek minden teher nélkül várhatják az összecsapást.

- Nagyjából hasonlóra számíthatunk, mint a múlt héten, amikor a listavezető Sopron érkezett hozzánk - mondta el a találkozó előtt Gáspár Dávid, az együttes vezetőedzője. - Részünkről az abszolút bravúr kategóriába tartozna, ha meglepetést tudnánk okozni. A Sopron ellen három negyeden át kitoltuk azt a remek játékot, amivel megnehezítettük a bajnok dolgát, és ezért minden dicséret megjár a lányoknak. Most egy kicsit azt várnám, hogy némileg tovább toljuk ki ezt a jó szériát a pécsiek ellen, azzal együtt, hogy tudjuk: természetesen a találkozó abszolút favoritja a PEAC csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!