Sport

2015.03.26. 17:48

ZTE NKK: Mackay fújta meg a riadót

Zalaegerszeg - Az NB I A-csoportos női kosárlabda bajnokság 5-8. helyéért zajló csatározásaiban a a ZTE NKK a Szekszárd csapatát fogadta csütörtökön és az első félidei szoros állást követően a másodikban a zalaiak eldöntötték a maguk javára a találkozó sorsát.

Kerkai Attila

ZTE NKK – Szekszárd  86-63 (21-22, 19-11, 21-15, 25-15)

Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Surányi, Kulcsár, Török Z.

ZTE NKK: Nagy D. 11, Mackay 19/9, Darida -, Varga 8, Zele 25. Csere:  Szélesy 15/9, Ambrus Sz. 1, Aldazabal 2, Velkey 5/3, Jurkó -.  Vezetőedző: Gáll Tamás.

Szekszárd: Studer Zs. 7, Scekic5/3, Theodorán 4, Mansaré 7, Stepanovic 10. Csere: Hajdu Zs. 7/3, Studer Á. 9/3, Boskovic 3, Kovalcsik 2, Tamis5/3, Simon A. -, Lénárt 4.   Vezetőedző: Magyar Gergely.

A  ZTE NKK agresszív védekezésével érezhetően meglepte a vendégeket és úgy tűnt, hogy simán ellép (6-2), de aztán a Szekszárd  felvette a kesztyűt. Sőt,  kezdett a tolnaiak akarata érvényesülni, bejött a hazaiaknál Szélesy is, aki előzőleg betegséggel bajlódott, de Gáll Tamás vezetőedző úgy ítélte meg, hogy pályára kell őt küldeni. A  Szekszárd tapadt és  a negyed végén büntetőkkel fordított. A ZTE NKK nem igazán tudta azt játszani, amit szeretett volna, hiszen nehezen  talált fogást a vendégeken, s ez érezhetően idegessé tette a házigazdát (23-27). A Szekszárd „levédekezte” a zalaiakat, egyre kevesebb kosár esett. A látottak azt igazolták, amit Gáll Tamás, a zalaiak szakvezetője is jósolt: annak ellenére, hogy az alapszakaszban kétszer is legyőzték a Szekszárdot, nem lesz sétagalopp együttesének ez a találkozó. S nem is volt az, de az utolsó percet Samantha Mackay „kisajátította” magának, aki nyolc pontot szerzett (benne két hármast), s ezzel visszavette a vezetést csapatának (40-33).

Szünet után a ZTE 44-33-ra módosította az állást, de aztán csapata számsoránál maradva begyűjtötte negyedik személyi hibáját. Márpedig az ő kiválása érzékeny veszteség lett volna a hátralévő 18 és fél percre, de Varga és Zele dupláival 51-33-ra lépett el a ZTE NKK, s ezzel már nem is   tűnt olyan vészesnek a helyzet... Magyar Gergely, a vendégek mestere pedig nem volt nyugodt, hiszen ez eredmény egy 19-0-as hazai rohanást jelentett (ami 32-33-nál kezdődött). Zele erőteljes játéka, ebben döntő volt, aki nem csak a támadásokból, de a védekezésből is kivette a részét, s  maradt a hazaiak immár egyre stabilabb előnye. A Szekszárd viszont friss emberekkel javított helyzetén (61-48) a befejező tíz percre, de igazából már nem tudta megnehezíteni a hazaiak  a dolgát. A hajrá kezdetén 72-53 volt az állás és innentől már óriási fordulatra lett volna szükség, hogy megforduljon az eredmény, ami nem  következett be.

A  két győzelemig tartó páros csatában 1-0-ra vezet a ZTE NKK, a   második mérkőzést vasárnap Szekszárdon rendezik.

 

Címkék#ZTE NKK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!