Sport

2015.11.30. 20:05

ZTE NKK: vállalható vereség

A női kosárlabda NB I A-csoportjában kéthetes szünetet követően folytatódott a bajnoki küzdelemsorozat. A ZTE NKK hétfőn a DVTK vendége volt,az egerszegiek kemény ellenfélnek bizonyultak, de a papírformának megfelelően nyertek a miskolciak.

Kerkai Attila

DVTK Aluinvent Miskolc–ZTE NKK 88-73 (20-17, 20-17, 23-22, 25-17)

Miskolc, 600 néző. Jv.: Pozsonyi, Sallai, Balogh.

DVTK: Czank 17/9, Horváth B. 6/6, Brewer 27/6, Rasheed 6/3, Horti D. 7. Csere: Bálint R. 4, Szécsi O. 2, Jovanovic 6, Liktanovic 3/3, Strange 10. Vezetőedző: Maikel Lopez.

ZTE NKK: Nagy D. 24/12, Szalay 13/6, Böröndy 6, Szélesy 6, Horváth Zs. 4. Csere: Orsó 9/9, Licskai 9, Jurkó 2. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Kipontozódott: Horváth Zs. (34.).

Nagy Dóra (fehérben) nevelőegyesülete ellen remekül játszott. Bár a DVTK győzött, a ZTE NKK-nak így is jár a dicséret Fotó: Katona Tibor

Női válogatottunk sikeres Eb-selejtezőkön jutott túl és Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője is részese volt ennek. Másodedzőként segíti a szövetségi kapitány Stefan Svitek munkáját, és múlt pénteken érkezett haza, hogy újra klubcsapatát irányítsa. A hétfői találkozón nem számíthatott a betegséggel bajlódó Velkeyre, csapata viszont nagyon jól kezdett a jóval esélyesebb DVTK ellen. Rasheed triplájára a volt miskolci Nagy D. két hármassal válaszolt és Szalay is betalált (3-8). A ZTE NKK nagyon szívós ellenfélnek bizonyult, hiszen hol kiengedte kezéből a vezetést, hol pedig visszavette (20-22, 29-25). A DVTK igyekezett megtörni a zalaiak ellenállását, de csak időnként tudta ezt megtenni. A nagyszünethez közeledve az egerszegiek egy jó sorozattal és Szélesy büntetőivel egy alkalommal újra átvették a vezetést (31-32), de jött a a miskolci válasz (40-34).

A második 20 percet egyáltalán nem kezdte reménytelen helyzetből a ZTE NKK, azonban azzal is szembe kellett néznie, hogy a DVTK kerete sokkal komplettebb, vagy ha úgy tetszik, erősebb. A zalaiakban mégis volt kurázsi és nem szakadtak le, Nagy D., majd Orsó tripláival tartották a frontot (25. p.: 49-48). Amikor a miskolciak elléptek 56-48-ra, Horváth Zs. és Nagy D pontjaival jött vissza a ZTE NKK (58-56), azonban az utolsó negyedben már kiharcolta azt az előnyt a DVTK, ami kellett a sikeréhez.

A vereség ellenére a ZTE NKK nagyot harcolt, a végén kialakult különbség nem tükrözi hűen a találkozó szorosságát, de mindez nem vigasztalja a zalaiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!