Sport

2017.04.26. 17:31

Előnyben a ZTE NKK a Vasas ellen

A női kosárlabda NB I 7-8. helyéért folytatott rájátszásában a ZTE NKK a Vasas csapatát fogadta. Bays nélkül is magabiztosan nyert a hazai csapat.

Jóna István

ZTE NKK- Vasas Akadémia 90-73 (20-20, 27-17,19-12, 24-24)

Zalaegerszeg, 150 néző, Jv: (Boros T., Kulcsár T., Bognár T.)

ZTE NKK: Nagy 10, Böröndy D. 4, Orsó 9/3, Burkholder 21/3, Horváth 13, csere: Hegedüs-Őri 8, Gáspár-Szalay 14, Jurkó -, Kovács 3/3, Böröndy V. 8, Velkey-, edző: Gáspár Dávid

Vasas: Merész 8, Dúl 4, Colic 12, Dusanic 11/3, Dobos 5, csere: Tóth 2, Bachvarova 15/3, Bajnóczi 5, Farkas 5/3, Bernáth 6/6, edző: Igor Skocovski

Kapkodva kezdtek a csapatok és másfél percet kellet várni az első kosárra, amit a vendégek szereztek. Lassan melegedtek bele a hazaiak, míg a fővárosiak Dusanics pontjaival a 3. percre 2-7-re megléptek. Szorított a védekezésén a ZTE NKK és Burkholder kosaraival felzárkózott, majd az 5. percben Orsó duplájával a vezetést is átvették (10-9). A folytatásban felváltva vezettek a csapatok. A negyed végén Gáspár-Szalay Virág ziccerére Bachvaova két büntetője érkezett válaszul így döntetlennel zárult a játékrész (20-20).

Gáspár Dávid intelmei hatottak a lányokra, ugyanis a második játékrész elején egy 10-0-s rohanással állva hagyták ellenfelüket a zalaiak (32-22).

Három perc elteltével szerzett újra pontot a Vasas és állandósult a tíz pontos hazai vezetés.  A 16. percben Horváth Zsófi 2+1-es akciójával már 15 ponttal vezetett a ZTE NKK (41-24).

A vendégek mestere Igor Skocovsky időkéréssel próbált változtatni csapat játékán, ami sikerült is. Colic vezérletével nyolc pontra zárkózott a negyed végére a Vasas. A félidő utolsó kosarát Gáspár-Szalay Virág szerezte egy indításból ziccerezve pontosan (47-37).

A nagyszünet után az első három percben beragadt a ZTE NKK és Colic és Bachvarova kosaraival négy pontra zárkóztak a vendégek (47-43).

A 23. percben Horváth Zsófia törte meg a hazai kosárcsendet, majd Burkholder is hozzátett egy duplát (51-43). Nem sikerült jó ritmusban kosárlabdázni a hazaiaknak így a fővárosiak továbbra is ott loholtak a nyomukban. A 27. percben Orsó hármasával újra ellépett a ZTE, majd Burkholder büntetőivel és Nagy szemfüles labdaszerzésével tovább nőtt a különbség a csapatok között (58-49).

A negyed végét megnyomta a hazai csapat és labdaszerzésekből indulva 17 pontos előnyt szereztek a záró negyedre (66-49).

A negyedik játékrész elején felváltva potyogtak a kosarak, a védekezés egyik oldalon sem volt túl acélos. A 33. percben Burkholder hármasával már 21 pontra nőtt a hazai előny (72-54).

A negyed felétől a cserék is lehetőséget kaptak Gáspár Dávidtól és a csapatok között a különbség így is tovább nőtt. A vége magabiztos hazai győzelem és bizakodva várhatják a lányok a péntek esti második mérkőzést.

Gáspár Dávid:- Gratulálok a lányoknak, hiszen megtettük az első lépést a párharc megnyerése érdekébe. Nem játszottunk jól, de voltak periódusok, amikor pontosan játszva eldöntöttük a mérkőzést.

Igor Skocovski:- Három negyeden keresztül partiban tudtunk lenni a Zalaegerszeggel. Védekezésben sokat hibáztunk és ez okozta a vereségünket. Gratulálok, a hazaiaknak várjuk őket pénteken, Pasaréten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!