Sport

2017.01.14. 19:30

ZTE NKK: vereség Cegléden, Bays játékengedélye későn jött meg

A női kosárlabda NB I A-csoportjában szombaton a ZTE NKK női együttese a Cegléd vendége volt. Az egerszegiek, bár szerették volna meglepni a házigazdát, ám erre egy pillanatig sem volt esélyük...

Kerkai Attila

VBW CEKK Cegléd-ZTE NKK 90-63 (31-12, 26-17, 16-18, 17-16)

Cegléd, 300 néző. Jv.: Farkas (Gorka, Balogh Gy.).

Cegléd: Skoric 19/3, Medgyessy 16, Kányási 13/3, Bujdosó 18/9, Maksimovic 2. Csere: Katona14/3, Kobolak 4, Serbán 4, Ruttner, Filipovicz, Fister. Vezetőedző: Cziczás László.

ZTE NKK: Nagy D. 8, Böröndy D. 4/3, Hegedüs-Őri 10, Burkholder 15/3, Horváth Zs. 2. Csere: Gáspár-Szalay 6, Orsó 7/6, Böröndy V. 11, Velkey, Jurkó. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Ahogy beszámoltunk róla, a ZTE NKK légiósa, Whitney Bays játékengedélye nem érkezett meg Magyarországra, így nem vethette be őt Gáspár Dávid. A Cegléd hazai pályán eleve esélyesebbnek tűnt, és villámrajtot vett. Egy 11-0-as sorozattal nyitott, amikor Burkholder révén megszerezték első pontjaikat a zalaiak, de továbbra is óriási fölényben játszott a házigazda. A ZTE NKK gyengén dobott, ez is közrejátszott abban, hogy fokozatosan nőtt ceglédiek előnye. A 9. percben már 28-10-et mutatott az eredményjelző, a házigazdák remek százalékkal céloztak amellett, hogy lendületüket nem nagyon tudták az egerszegiek megfékezni. Csapatszinten gyengén teljesített a vendégcsapat, s csak nagyon lassan kezdett valamit javulni a ZTE NKK játéka, de ekkor már 41-16 volt az állás. Annyit elértek az egerszegiek, hogy különbség nem nőtt, javult a védekezésük és a dobószázalék is (44-23).

A második félidő az előzmények ismeretében már nem sok izgalmat ígért. A ZTE NKK szombaton mutatott játéka korántsem volt elegendő ahhoz, hogy közelebb férkőzzön vendéglátójához, így pedig állandósult a két csapat között az immár 30 pont körüli, vagy a fölötti különbség (24. p.: 65-32). A ZTE NKK „benézett" újra a 30 pont alá (69-42), de ezek csak apró részsikerek voltak, ráadásul a hazaiak ekkor már sokat cserélve játszottak, hiszen vezetésüket nem veszélyeztette semmi. Az utolsó negyed már csak formaságnak bizonyult, a győzelmet biztosan szerezte meg az egyébként jó erőkből álló Cegléd. Ami zalai szempontból mindenképpen kellemetlen, hogy egy pillanatig sem tudta ezt veszélyeztetni. A találkozó után Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy öt perc alatt verték meg csapatát, de azt is hozzátette ehhez, hogy a jó erőkből álló Cegléd ellen nagyon hiányzott a légiósuk. Akinek a játékengedélye szombatra egyébként megérkezett, de ekkor már nem lehetett Whitney Bays átigazolását hivatalossá tenni a találkozó kezdetére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!