Sport

2015.10.03. 16:32

Ezüstéremes a ZTE-ZÁÉV az Európa Kupában

A ZTE-ZÁÉV TK női együttese tegnap kikapott szlovák ellenfelétől az Európa Kupa döntőjében, de így is maradéktalanul elégedett lehet, hiszen ezüstéremmel térhet haza a németországi Straubingból.

Zalai Hírlap Sport

ZP Sport Podbrezova ZTE-ZÁÉV TK 7:1 (3447-3378)

Az első három párban még jól tartotta magát a zalaegerszegi csapat esélyesebb riválisával szemben, amely a pénteki elődöntőben borította a papírformát, amikor nagy küzdelemben 5:3-ra nyerni tudott a hazai környezetben szereplő KC Schrezheim ellen. A finálé első félidejében a Podbrezova a szettpontokat tekintve 2:1-re vezetett, az össz fát tekintve azonban 9 egységgel a ZTE-nél volt az előny. A zalaiak pontját Csurgai 592 fával szerezte, Kovács 529-et, Mátyás pedig 553-at ütött.

A fináléban Csurgai Anita volt a ZTE-ZÁÉV pontszerzője Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE a folytatásban is mindent megtett, de amikor Airizer 608 fája ellenére elvesztette párharcát (a döntő legjobbja, Valigurova 624-et teljesített vele szemben), végleg eldőlt a mérkőzés sorsa. Zalai részről Gál 540, Szabó pedig 556 fával vette ki részét az EK-fináléból.

A zalai klub elnöke, Borsos József sebtiben úgy értékelt: maradéktalanul elégedett a csapat teljesítményével, a lányok már a 4 közé kerüléssel nagy sikert értek el.

A nőknél a bronzérmet a Schrezheim szerezte meg az Európa Kupában, miután tegnap 5:3-ra (3626-3410) verte a szlovák Spartak Prerovot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!