Sport

2015.10.27. 16:27

ZTE–Újpest először: szerdán 13.30-kor Hévízen

Zalaegerszeg – A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőinek első mérkőzéseit rendezik szerdán, s mint ismert, a ZTE FC 13.30 órától Hévízen fogadja az élvonalbeli Újpestet.

Kerkai Attila

Csank János, a zalaiak mestere olyan eredményt szeretne elérni csapatával, hogy a visszavágóra maradjon esélyük kiharcolni a továbbjutást. Csank János számára a kedd nevezetes dátum volt, hiszen ekkor ünnepelte 69. születésnapját és a klub vezetése sem feledkezett meg erről, hiszen felköszöntötték ez alkalomból. A kedd viszont elsősorban a munkáról szólt, hiszen szerdán következik az Újpest elleni MK-mérkőzés. Kemény sorozat ez a zalaiak számára (is), hiszen a bajnoki találkozók közé ékelődik be most a kupatalálkozó. Csank János nem csinált titkot belőle,igyekszik úgy keverni a lapokat, hogy a terhelés és a mérkőzések a keret tagjai közül minél több játékost érintsenek.

– Nem a kupa megnyerése a legfontosabb célunk ebben a szezonban, de szerdán az elsődleges tervünk, hogy olyan eredményt érjünk el, amivel lehet esélyünk a három hét múlva soron következő visszavágón a továbbjutásra – válaszolta Csank János keddi megkeresésünkre. – Nyilván nem lesz 8-9 poszton csere a bajnokihoz képest, mint volt a 32 között a Dunaharaszti ellen, de lesz, aki legutóbb pihent és most az Újpest ellen szerepet kap. A fővárosiak játékát ismerjük, szerinten jó futballt játszanak, sőt tavaly is így volt ez, de nem volt igazi centerük.

„Kupaüzemmódra” tér át mindkét csapat és nem lenne meglepő, ha például Szőllősi ferenc (fehérben) is szerepet kapna a mérkőzésen. Már csak azért is, mert – egyszerűen fogalmazva –   jól lő... Fotó: Szekeres Péter

Az eredményesség terén valóban nem a legjobbak, viszont képzett játékosaik vannak. Valószínűleg ők is variálnak majd, hogy ki játszik és ki nem a két bajnokijuk között. Csank János azt még elmondta, hogy a sérült Horváth Roland mellett a Gyirmót ellen jól teljesítő Nagy Tamásnak kisebb húzódása van, ezért nem biztos, hogy kockáztani fogja például az ő játékát. Az Újpest jelenleg 15 pontjával a 9. helyen áll a 12 csapatos NB I-ben, a hét végén a Vasast 2-0-ra győzte le Nebojsa Vignjevic együttese. Előtte viszont volt egy kilencmeccses sorozatuk, amikor nem nyertek mérkőzést, viszont hat találkozón is döntetlennel zártak.

A lila-fehérek szurkolói hangot is adtak elégedetlenségüknek, de mint tudjuk, az Újpest az az Újpest, vagyis a magyar futballban az egyik legpatinásabb klub, amelynek szereplése és mindenkori játéka soha nem hagyja hidegen a Megyeri úti drukkereket. Ahogy hogy például biztosak vagyunk benne, hogy a szerdai meccs sem.  A találkozót tehát szerdán 13.30 órától rendezik Hévízen, s mint tegnapi rírásunkban is jeleztük, komoly biztonsági intézkedések mellett. Összesen 800 néző lehet a lelátón, ebből 200-at adtak át a zalaiak a fővárosaiknak. A mérkőzés fokozott rendőri és vagyonőri biztosítás mellett kerül megrendezésre és a stadionban kamerarendszer is működik. Minthogy a találkozón a ZTE FC szurkolói számára is „idegenben”, azaz egy másik városban rendezik meg, a legtöbben gépkocsikkal érkeznek majd.

A hazai szurkolók parkolóhelyeit Zalaegerszeg felől érkezve 76-os út új, elkerülő szakaszáról az első (a nemesbüki) leágazónál közelíthetik meg végig a Széchenyi utcán, majd az Ady utcán visszakanyarodva a Hotel Aquánál fordulhatnak be a stadion felé. felé, A vendégszurkoló a másik oldalról érkeznek meg és a vendégszektorhoz legközelebb eső helyeken parkolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!