Sportvilág

2013.03.13. 16:00

Igazi futballélményt nyújtott

Igazi futballélményekben volt gazdag a Bajnokok Ligája keddi játéknapjának két visszavágója, hiszen a Barcelona ezúttal is bizonyította, van élet a kényszerű edzőcsere után is, és a Galatasaray is belépett a BL-ben a legjobb nyolc közé.

Kerkai Attila

A nagyobb várakozás egyértelműen a Barcelona-Milan találkozót övezte, főképpen azok után, hogy Milánóban a hazaiak 2-0-ra győztek. Nos, a katalánok tettek róla, hogy a majd' 100 ezer drukker a Camp Nouban labdarúgó ünnepet lásson. Ugyan nyilvánvaló, hogy a Barca olykor mintha a saját maga által diktált passzos futballba belefáradna, de amit kedd este produkáltak játékosai, arra nem csupán a 4-0 végett írhatjuk, hogy remek produkció volt. Sőt, még ennél is több!

A németeknél a török diaszpóra futball fiesztája következhetett a Schalke 04-Galatasaray találkozó után, hiszen az isztambuliak kulturált, érett, sok esetben egészségesen agresszívabb játékukkal múlták felül a gyakorlatilag sérülések miatt teljes támadószekcióját vesztő királykékeket. Az utolsó pillanatokban esett Galata-gól a 3-2-es győzelmet jelentette Hamit Altintopéknak. Az említett középpályás elmondhatja: szülővárosa együttesének - Gelsenkirchenben látta meg a napvilágot - köszönt be 1-0-as Schalke-előnynél, s mutogatta is büszkén a Galatasaray-címerét...

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók: FC Barcelona-AC Milan 4-0. G.: Messi (5. 40.), D. Villa (55.), Jordi Alba (92.). Továbbjutott: Barcelona 4-2-es összesítéssel. FC Schalke 04-Galatasaray SK 2-3. G.: Neustadter (17.), M. Bastos (63.), illetve Hamit Altintop (37.), Burak Yilmaz (42.), Umut (90+5.). Továbbjutott: Galatasaray 4-3-as összesítéssel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!