Sportvilág

2015.04.20. 17:19

A Portónak még kabalája is van - A Bayern 1-3-ról , a Barcelona 3-1-ről várja a BL keddi visszavágóját, ami nem mindegy

Zalaegerszeg - Idén ugyanúgy az elkényelmesedni látszó Bayern München várja a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében az FC Portót 1-3-ról indulva, míg a Barcelona 3-1-es előnyről látja vendégül a Paris Saint-Germaint.

Kühne László

Volt persze már a Bayernnak portugál együttes elleni hengerlése, hiszen a Sportingot 2009-ben 7-1-gyel küldte haza, ráadásul most a Portónak sem lesz egyszerű helyzete, hiszen a védelemből a Real Madridál már beharangozott Danilo, illetve Alex Sandro is eltiltott, míg a támadó Jackson Martínez pályára lépése kétséges de ilyenkor mindig bárkinek van esélye az összedrótozására ...

A hazaiaknál Arjen Robben és David Alaba továbbra is a sérültek listáján szerepel, Franck Ribéry és Bastian Schweinsteiger is maródiaknál van feltüntetve ők a kérdőjelesek. Egy biztos, a Portónál igencsak nagy esély előtt állnak, hiszen a BL-elődöntő már valóban nagy ugrás lenne a luzitánoknak. Még egy kabalájuk is van az idei szezonban, hiszen versenyben van még az a Monaco is, mellyel a 2004-es BL-döntőt vívták és amit meg is nyertek. A Porto remek formában várja a visszavágót, s ebben az idényben még nem kapott ki a BL-ben.

A barcelonás Neymar (balról) és Van der Wiel egy korábbi összecsapásukon. A katalánok mindenképpen esélyesebbek. Fotó: yahoo.com

Barcelonában picit másabb a helyzet, hiszen Lionel Messi is lassan beletanul az új szerepkörébe, amikor már nem Iniesta és Xavi az igazi társa, hanem Neymar és Luis Suárez, ráadásul egy sorral feljebb és így várják 3-1-es előnnyel a PSG elleni visszavágót a Camp Nou-ban. Ahogy a nemzetközi sajtó is kezeli a helyzetet: ez a párosítás bizony már eldőlt...

Bár, a párizsi csapatban ezúttal már ott lehet a pályán az első meccset eltiltás miatt kihagyó Zlatan Ibrahimovic és Marco Verratti is, ugyanakkor a középpályás Thiago Motta, valamint a védő Thiago Silva és David Luiz játéka egyelőre kérdéses.

Bajnokok Ligája negyeddöntő, keddi mérkőzések, visszavágók (20.45 óra): Bayern München FC Porto, FC Barcelona Paris Saint-Germain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!