Sportvilág

2015.04.13. 15:08

BL: el is érkeztünk a tavalyi döntőig

Zalaegerszeg - A negyeddöntőhöz érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligája. A keddi program slágere a madridi Vicente Calderónban csendül fel : az Atlético tavalyi döntős ellenfelét, a városi rivális Reált fogadja.

Kühne László

A két csapatban – kivételes helyzet – alig van sérült, a tavalyi győztes Real pedig talán a párharc esélyesének tekinthető, de... Az Atlético időközben rendezett a királyiak ellen egy 4-0-s mészárlást odahaza, ami biztosan mély nyomokat hagyott a vendégek lelkében. A matracosoknál fejtörést okozhat, hogy Mario Mandzukic újabban nem a legjobb formáját hozza, és pechjére – vagy inkább a klubja szerencséjére – Antoine Griezmann közben szinte nem tud leállni a gólgyártással. Sergio Ramos mindenesetre nyilatkozata szerint már alig várja a párharc első felvonását, bár:

– Be kell valljam, nem ugráltunk a plafonig örömünkben a sorsolás után, hiszen az utóbbi két évben nagyon kompakt társaságot alkotnak az atléticósok – vélekedett a Real védelmének vezére.

Luka Modric a Real Madrid horvát sztárja egy válogatott mérkőzés előtt nyilatkozik. Fotó: A szerző

Az ő fejjátékára akár a hazaiak kapuja előtt is szükség lehet, ahol Luka Modric mesteri utolsó előtti passzokkal jeleskedhet.

Torinóban Danijel Subasic, az AS Monaco horvát kapusa folytathatja renoméjának csiszolását. Személyében a horvát válogatott Stipe Pletikosa után ismét „nyert" egy remek dalmát kapust, amit Subasic a norvégok elleni Európa-bajnoki selejtezőn is nyomatékosított teljesítményével. Persze a mostani próba nagyobb az akkorinál, hiszen a Juve támadó szekciója (Tevez, Morata, Vidal) jóval acélosabb, mint a norvég válogatott különítménye.

Mindkét mérkőzés 20-45-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!