Sportvilág

2015.05.07. 16:13

Messi ezt is elintézte! - A Barcelona világklasszisa indította el a lejtőn a Bayern-t

Zalaegerszeg - Bár sokáig úgy tűnt, a labdarúgó Bajnokok Ligája másik elődöntőjében, hogy a Barcelona és a Bayern beletörődik a 0-0-s döntetlenbe, végül egy korszakos zseni, Lionel Messi tett arról, hogy a katalánok 3-0-as előnyről várják a visszavágót.

Kühne László

A lavinát gyakorlatilag egy Manuel Neuer-féle gyors támadásindítási kísérlet indította el, hiszen a Barca azt lefülelve nyitotta meg a gólcsapot. Hogy aztán az MSN támadótrióból még egyszer villanjon Messi, Neymar pedig feltegye az i-re a pontot (3-0).

- Az első gólomnál ezúttal valóban nagy érzelmek szabadultak fel belőlem, mert mentünk addig is, de csak nem sikerült betalálnunk - fogalmazott a Barcelona négyszeres Aranylabdás támadója. - A sikert ráadásul egy olyan együttes ellen értük el, mint a Bayern, s ezt nem kell magyaráznunk. Mivel azonban éppen ezen klub ellenük mérkőzünk, óvva intek mindenkit attól, hogy lefutottnak tekintse ezt a partit.

Amúgy a korszakos zseni megszólalása kapcsán akár korszakos találkozóról is beszélhetünk, hiszen a vb-ezüstérmes cselgép nem minden alkalommal nyilatkozik ilyen készségesen és részletesen meccs előtt, illetve után.

- Az első találatuk után elveszítettük a kontrollt a találkozó felett, a harmadik pedig már tényleg sokk volt - fogalmazott Josep Guardiola, a Bayern szakvezetője. - Tudomásul kell venni, a Barcelona Messi is egyben, ugyanakkor mint csapat is topformában vannak. Egyszerűen, ha egy ilyen csapat ellen lépést tévesztesz, azt bizony kíméletlenül kihasználja. Ugyanakkor azt mondom, négy védővel stabilabbak voltunk, mint a találkozó elején hárommal, de folyamatosan koncentrálnunk végül nem sikerült. Ettől függetlenül büszke vagyok játékosaimra, csak köszönetet tudok mondani nekik, hiszen az elmúlt időszakban voltak nagyobb nehézségink és abból is felálltunk.

Ezen gondolatok mintha egy szép elköszönő üzenetként is hathatnának a szakember részéről... Visszavágó jövő szerdán.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés: FC Barcelona - Bayern München 3-0. G.: Messi (77., 80.), Neymar (94.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!