Sportvilág

2016.01.08. 11:12

30 éves bajokra hívta fel a figyelmet Hosszú

Turi György mesteredző megvédte mentorát, Kiss Lászlót. Az olimpiai bajnok mellúszó, Szabó József pedig megvédte Hosszú Katinkát.

Kifejtette, olyan problémákra hívta fel a figyelmet az úszónő, amik már nekik is nehezítették a felkészülésüket a 80-as években. Szerinte 30 éves lemaradásban vagyunk.

Már Szabó ellenfelei sem akarták elhinni, hogy az ő stábjukban nincs masszőr, terapeuta, biomechanikus, csak az edző: Széchy Tamás.

A 88-ban győztes mellúszó szerint az amerikai csapatban ugyanannyi segítő volt, amennyi úszó. Nálunk 25 versenyzőre 10 edző jutott.

A helyzet amúgy Rióban sem lesz jobb, mert a magyar olimpiai csapat létszáma a legoptimálisabb esetben is csak 110 körüli lesz. Az amerikaik létszáma ötszáznál is több, ezáltal sokkal több segítői helyet kaphatnak.

„860 milliós költségvetésből futnia kellene azokra a dolgokra, amiket Katinka hiányol" - állapította meg Szabó, aki szerint elkezdődött Hosszú lejáratása. Ő drukkol neki, de nem hiszi, hogy sérülés nélkül ki tud jönni ebből a csatából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!