Sportvilág

2016.12.12. 18:35

A Bayern és az Arsenal újra együtt

Nyon - Hétfőn elkészítették az európai labdarúgó kupák (Bajnokok Ligája, Európa Liga) egyenes kieséses szakasza első körének párosítását.

MTI

A Bajnokok Ligájában a címvédő Real Madrid a Napolival mérkőzik meg, a csoportgyőzteseket a csoportmásodikokkal sorsolták össze úgy, hogy azonos nemzetbeliek és a korábban ugyanabban a négyesben szereplő együttesek nem kerülhettek össze. A Bayern München és az Arsenal ismét összekerült, ahogy a 2013-14-es szezon nyolcaddöntőjében, a legutóbbi sorozatban pedig a csoportkörben szerepeltek egymás ellen.

A nyolcaddöntők első mérkőzéseit február 14-15-én és 21-22-én, míg a visszavágókat március 7-8-án és 14-15-én rendezik. A sorozat döntőjének június 3-án Cardiff ad otthont.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében: Manchester City (angol)-AS Monaco (francia), Real Madrid (spanyol)-Napoli (olasz), Benfica (portugál)-Borussia Dortmund (német), Bayern München (német)-Arsenal (angol), FC Porto (portugál)-Juventus (olasz), Bayer Leverkusen (német)-Atlético Madrid (spanyol), Paris Saint-Germain (francia)-FC Barcelona (spanyol), Sevilla (spanyol)- Leicester City (angol)

Az Európa Ligában a BL-hez hasonló elvek szerint készítették el a legjobb 32 mezőnyének párosítását. A magyar érdekeltségű együttesek közül Korhut Mihály csapata, az izraeli Hapoel Beer-Sheva a Besiktassal, míg a Nikolics Nemanját foglalkoztató Legia Warszawa az Ajax Amsterdammal találkozik. A párosítások közül kiemelkedik a Villarreal és a Roma, a Manchester United és a St. Étienne, valamint a Borussia Mönchengladbach és a Fiorentina összecsapása. Az elmúlt három kiírás győztese, a Sevilla a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jutott, így biztosan nem védi meg címét az Európa Ligában.

Az Arsenalt (pirosban) és a Bayern Münchent három éve is összesorsolták, s akkor is a nyolcaddöntőben találkoztak Fotó: archív

A nyolcaddöntőbe kerülésért kiírt párharcok első mérkőzéseit február 16-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A sorozat fináléjának május 24-én a svédországi Solna ad majd otthont.

Európa Liga, a legjobb 32 között: Athletic Bilbao (spanyol)-APOEL (ciprusi), Legia Warszawa (lengyel)-Ajax Amsterdam (holland), RSC Anderlecht (belga)-Zenit (orosz), Astra (román)-Genk (belga), Manchester United (angol)-St. Étienne (francia), Villarreal (spanyol)-AS Roma (olasz), Ludogorec (bolgár)-FC Köbenhavn (dán), Celta Vigo (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán), Olimpiakosz (görög)-Osmanlispor (török), Gent (belga)-Tottenham Hotspur (angol), Rosztov (orosz)-Sparta Praha (cseh), Krasznodar (orosz)-Fenerbahce (török), Borussia Mönchengladbach (német)-Fiorentina (olasz), Alkmaar (holland)-Olympique Lyon (francia), Hapoel Beer-Sheva (izraeli)-Besiktas (török), PAOK (görög)-Schalke 04 (német).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!