Sportvilág

2015.04.22. 12:59

A Bayern lehengerlő volt - A bajorok kiütötték a Portót a Barcelona is lerendezte a PSG-t

Két igencsak egyértelművé vált vagy tett továbbjutást tartogatott a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi negyeddöntős találkozója, hiszen a Bayern valósággal leiskolázta az FC Portót, a Barcelona meg a PSG elleni meccse eleve úgy is kezdődhetett.

Kühne László

Münchenben a Porto hiába akarta megúszni az első és kritikusnak tekintett negyedórát, Thigao Alcántara csak beköszönt a 15. perc előtt, majd következett a bajor henger, s már a félidőig meg sem álltak ötig.

Még a „Sporting-féle” rekord is komolyan veszélybe került, de a németek végül „kíméletesek” maradtak...

– Kedd este egyszerűen fenomenálisak voltunk – fogalmazott Thomas Müller, a Bayern középpályása. – Ilyen találkozó azért nem mindennapos, főleg, hogy egy félidő alatt gyakorlatilag összejön minden.

– Tulajdonképpen még annál is jobban sikerült minden, mint ahogy elterveztük – ezek már Xabi Alonso szavai voltak az öltözőfolyosón.

Thiago valóban jól játszott – értékelt Josep Guardiola, a Bayern szakvezetője. – A mentalitása egyszerűen elképesztő s mindez annak tükrében, hogy hol volt egy évvel ezelőtt sérülése miatt, s hol van most. Visszatért és lám így játszott.

– Úgy érzem, Európa legjobb együttesétől kapott ki fiatal csapatom – mondta Julen Lopetegui, a Porto trénere. – A második félidőben már nem játszottunk rosszul, de nem voltunk képesek visszajönni a meccsbe és igen, az első játékrészben leiskoláztak minket.

Barcelonában tulajdonképpen szintén minden már az első játékrészben eldőlt, Neymar tett róla elsősorban, hogy a második 45 percre szinte már ne is kelljen kimenni...

Ez persze egy kis sportélménnyel kevesebbet jelentett volna, hiszen mégiscsak egy BL-negyeddöntő volt a Camp Nou-ban.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók: Bayern München – FC Porto 6-1. G.: Thiago (14.), J. Boateng (22.), Lewandowski (27., 40.), Th. Müller (36.), Alonso (88.), illetve Jack. Martínez (73.). Kiállítva: Marcano (87.; Porto). Továbbjutott: Bayern (7-4-gyel). FC Barcelona – Paris SG 2-0. G.: Neymar (14., 34.). Tj.: Barcelona (5-1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!