Sportvilág

2015.07.31. 12:47

A kazanyi terv: túlszárnyalni Barcelonát

Tizenhat magyar úszó próbál szerencsét a vizes sportok 16. világbajnokságán az oroszországi Kazanyban, ahol vasárnaptól vasárnapig zajlanak majd a medencés versenyek.

A cél: a 2013-as barcelonai csúcstalálkozón elért ötérmes teljesítmény a három arany, egy ezüst és egy bronz túlszárnyalása. A tavalyelőtti vb-eredmények felülmúlása alapvetően attől függ, hogy a tatár fővárosban is tudásának megfelelően szerepel-e Hosszú Katinka, Gyurta Dániel és Cseh László.

Az 50 méteres medencében háromszoros világbajnok Hosszú, aki Barcelonához képest ezúttal eggyel több egyéni számot, tehát összesen hetet vállalt. Kazanyban jócskán bővítheti eddigi medálgyűjteményét. A 200 méter mellen 2012-ben Londonban olimpiai bajnok, eddig kétszeres Eb-győztes Gyurta tovább nyújthatja már eddig is páratlan sorozatát: ugyanabban a számban lehet megszakítás nélkül negyedszer is világbajnok. Az olimpiákon három ezüstöt és két bronzot, vb-ken egy aranyat, négy ezüstöt és négy bronzot, szerzett Csehnek szintén akad külön motivációja: a 29 esztendős versenyző 13 éve minden világversenyén nyert legalább egy medált, s az oroszországi világbajnokságról sem szeretne érem nélkül hazatérni.

Hármójukon kívül dobogó esélyes magyar indulónak számít még továbbá Bernek Péter, Kapás Boglárka, s ott lehet a végelszámolásnál mások mellett Jakabos Zsuzsanna, s a két Verrasztó, Evelyn és Dávid is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!