Sportvilág

2014.09.16. 20:04

Bajnokok Ligája - A keddi eredmények - videókkal

Kedden nyolc mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája 2014/15-ös kiírásának csoportköre. A címvédő Real Madrid a Basel csapatát fogadta.

MTI

A Labdarúgó Bajnokok Ligája új szezonjában a visszatérőké. illetve kicsit az „első bálozóké" is volt a csoportkör kedd esti, első játéknapja. Egyfelől a visszatérőké, hiszen a sorozatban több év szünet után „megjelent" AS Monaco és Liverpool is győzelemmel mutatkozott be a maga nyitómeccsén. Miközben az első BL-fellépését teljesítő Malmö és Ludogorec nyitánya sem sikerült katasztrofálisan, még ha ki is kaptak ezek az együttesek.

A liverpooli mérkőzés érdemi történései az utolsó negyedórába sűrűsödtek, és a szenvedő fél éppen az egyik újonc, a bolgár Ludogorec volt. Tulajdonképpen nem sokon múlott, hogy a – koránt sem első számú kapusukkal felálló – vendégek ponttal debütáljanak a rangosabbik európai klubkupa-sorozatban.

Egy másik „keleti" gárdánál, az orosz Zenitnél viszont máris sokat tettek azért, hogy az idén ne kerülhessenek a csoportból a legkevesebb ponttal továbbjutó legénység nem különösebben hálás szerepébe. A csapat rögtön idegenbeli győzelemmel nyitott, a hálóőrét kiállítás miatt gyorsan elveszítő Benfica ellen. A nem is olyan régen értük kifizetett 95 millió euró miatt joggal „kóstolgatott" Hulk és Witsel is egy-egy góllal jelentkezett.

A „balkáni" stadionokban sem dolgoztak rosszul a labdarúgók, hiszen az Olympiakosz értékes sikert jegyzett a múlt szezonbeli BL-döntős Atlético ellen, míg Burak Yilmaz révén a Galata pontot mentett belga riválisa ellen.

Madrid másik, „győztes" felének kedvence, a Real könnyed három pontot könyvelhetett el a két éve még a Videotonnál dolgozó Paulo Sousa Baselével szemben. És a Dortmund? Nos, a németekről csak elismerően lehet szólni: amelyik csapat így tud területet szűkíteni és villámgyorsan támadni – ráadásul egy Arsenal kaliberű rivális ellen –, az ebben a szezonban is sokra viheti...

A keddi eredmények - Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
Olimpiakosz (görög)-Atlético Madrid (spanyol) 3-2
Juventus (olasz)-Malmö (svéd) 2-0

B csoport:
FC Liverpool (angol)-Ludogorec (bolgár) 2-1
Real Madrid (spanyol)-Basel (svájci) 5-1

Real Madrid-Basel gólösszefoglaló:

C csoport:
AS Monaco (francia)-Bayer Leverkusen (német) 1-0
Benfica (portugál)-Zenit (orosz) 0-2

Az első BL-gól Hulk-é:

Benfica-Zenit gólösszefoglaló:

D csoport:
Galatasaray (török)-Anderlecht (belga) 1-1
Borussia Dortmund (német)-Arsenal (angol) 2-0

Borussia Dortmund-Arsenal gólösszefoglaló:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!