Sportvilág

2017.02.22. 19:20

Bajnokok Ligája: februári gólszüret - 14 gól két meccsen

Soha rosszabbat! Alighanem egyöntetű a vélemény a labdarúgó Bajnokok Ligája két újabb nyolcaddöntős találkozója után, hiszen az Atlético 4-2-re nyert Leverkusenben, míg a Manchester City-AS Monaco 5-3-as hazai sikert hozott.

Kühne László

Egy „őrült" mérkőzéshez - 2003-ban a 8-3-as Monaco-Deportivo La Corunához - már volt köze az AS Monacónak a BL-ben, most a City elleni meccse is nagyon úgy tűnik, hogy felkerül a klasszikusok listájára. Még mielőtt a futballt az érte rajongók számára egyre inkább megfoghatatlan tudománnyá, illetve a száraz taktikák világává próbálnák silányítani, nyugtassunk meg mindenkit: ez a mérkőzés a fordulatai és góljai száma miatt igazi örömöt hozott a drukkerek lelkivilágának.

A City támadója, a két góljával és gólpasszával a találkozó egyik legjobb teljesítményét nyújtó Sergio Agüero nem véletlenül kürtölhette világgá a twitteren az alábbiakat: „Ki mondja azt, hogy nem a legjobb játék a futball a világon?" A reakciókat látván megnyugodhatott, s többek között a City honlapjának szerkesztői is megnyugtatták hősünket: sokan gondolkodnak hasonlóképpen.

Két ilyen mérkőzés után nehéz megtalálni a nap hősét. A City támadója, Sergio Agüero annyiban mégis kiemelendő a sok kiváló játékos között, hogy két gólja mellett gólpasszt is adott Fotó: archív

Leverkusenben sem panaszkodhattak a felek és a stadionban szurkolók, hiszen a Bayer bátran kezdett, volt lehetősége bőven Roger Schmidt legénységének is a spanyol Atlético Madrid ellen. A vendégeké viszont egyszerűen jobb csapat és lehozta az idegenbeli találkozót is győzelemmel. Azt azért biztosra vehetjük, hogy a Bayerra a visszavágón is oda kell figyelnie a madridiaknak, hiszen ellenfelükben van potenciál. Bár legalább három gólt rúgni a Vicente Calderón-stadionban azért nem egyszerű feladat. Ám az is lehet, hogy a hét végén éppen a Barcelona ad erre majd receptet a Leverkusennek, amikor a katalánok Madridba látogatnak...

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Manchester City-AS Monaco 5-3. G.: Sterling (26.), Agüero (58., 71.), Stones (77.), Sané (82.), illetve Falcao (32., 61.), Mbappé (40.). Bayer Leverkusen-Atlético Madrid 2-4. G.: Bellarabi (48.), Szavics (68. - öngól), illetve Saúl (17.), Griezmann (25.), Gameiro (59. - 11-esből), F. Torres (86.).

A visszavágókat március 15-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!