Sportvilág

2017.05.07. 17:50

Bajnokok Ligája győztes a Győri Audi ETO

BUDAPEST - Nem mindennapi izgalmak után, hosszabbításban lett Bajnokok Ligája győztes a Győri Audi ETO KC női kézilabda együttes.

B. Virág Rita

Győri ETO-V. Szkopje 31:30 (15:12, 26:26, 29:28)

Budapest, 12 ezer néző. V.: Christiansen, Hesseldal Hansen (dánok). Legjobb góllövők:

A Győri Audi ETO KC alakulata harmadik Bajnokok Ligája győzelmére hajtott, miután szombaton rendkívül magabiztosan 26:20-ra verte a Buducnost Podgorica alakulatát. A másik ágon a macedón Vardar Szkopje, története során először jutott be a női kézilabdázók legrangosabb sorozatának fináléjába. A Szkopje a címvédő CSM Bucurestit győzte le 33:30-ra.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A BL-döntő Radicsevics találatával indult, amire Groot válaszolt (1:1). Óriási volt a tempó, Görbicz vezérletével rendre az ETO ment elöl (5:3, 6:4), ám a szívós macedónok újra és újra egyenlítettek (10:10). Ekkor megkapta a találkozó első kiállítását a Szkopje, Lacrabe ütött oda, amiért két percre leült. Az emberelőnyt 2:0-ra nyerte az ETO (12:10), sőt, egy labdaszerzést követően kialakult az eddigi legnagyobb különbség (13:10). Ezt a differenciát a harminc perc végéig tartani tudta a Győr, s 15:12-es állásról vonulhatott pihenőre.

A szünet után is elképesztő küzdelem zajlott a pályán. A Szkopje mindent megtett azért, hogy felzárkózzon, ám az ETO egyrészt rendkívül jól védekezett, másrészt a támadó szekcióban mindig akadt valaki, aki lendített egyet a csapat szekerén. Tomori például emberhátrányban is eredményes volt. (40. perc: 19:16).

Kisebb hullámvölgybe került a győri szurkolóktól szinte hazai pályát élvező ETO. A Vardar többször is feljöhetett volna egy gólra, ám Grimsö szenzációs formában védett, így átvészelte ezt az időszakot is a zöld mezes gárda (45. perc: 20:17).

Elghaoui kapott két perces büntetést 20:18-nál , s Penezic átlövésével újra szoros volt (20:19). Groot szerzett roppant fontos találatot emberhátrányban, azonban a hajrá, 22:21-es állásról indult.

A Győr nem akarta kiengedni a vezetést, viszont a Szkopje is nagyon akart. Althaus zsinórban négyet vágott, így sikerült egyenlítenie a Vardarnak (53. perc: 24:24).

Gólra gól volt a válasz, 25:25-ről vágtunk neki az utolsó négy percnek. A végjáték 26:26-tal zárult. Több gól nem esett, jöhetett a hosszabbítás.

Az első részben 29:26-ról 29:28-ra jött fel a Vardar. A második öt percben aztán nem mindennapi izgalmak következtek. Hiába növelte újra kettőre előnyét az ETO, a Vardar visszajött egyre. Az utolsó percben jó védekezés és okos támadójátékkal 31:30-ra nyert a Győr és ezzel története során harmadszor BL-győztes lett!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!