Sportvilág

2017.04.14. 17:35

Cristiano Ronaldo elérte az európai kupameccseken szerzett 100 gólos álomhatárt

Aligha volt szokványos a labdarúgó Bajnokok Ligája idei második negyeddöntős játéknapja, hiszen három találkozót is rendeztek, miután a Bayern-Real és az Atlético-Leicester mellett az (a dortmundi buszt ért robbantásos támadás miatt) elhalasztott Borussia Dortmund-AS Monaco meccset is pótolták.

Kühne László

Éppen a dortmundi mérkőzés adta meg az alaphangját az esti találkozóknak, hiszen öt gól is született. Igaz, a hazaiak nagy sajnálatára a Monaco jött ki jobban a csörtéből, hiszen 3-2-re nyert. A német klubok később sem javítottak mérlegükön, hiszen a sorozat egyik legrangosabb párosításában ugyan a Bayern nem indított rosszul, viszont a Real, főleg hogy a hazaiaktól Javi Martínezt ki is állították, megfordította az állást. A találkozó embere ki más lehetett volna, mint Cristiano Ronaldo, aki duplájával elérte az európai kupameccseken szerzett 100 gólos álomhatárt és nagyon úgy tűnik, messze még a vége ennek a sorozatnak.

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid sztárja nemcsak duplájának örülhetett Münchenben, hanem annak is, hogy századik nemzetközi kupagólját is megszerezte. A portugálok kiválósága remekül futballozott, s nagy lépést tettek az elődöntő felé Fotó: Archív

Madrid másik fele is ünnepelhetett, bár az öröm még nem lehet teljes, hiszen az Atlético az eltökéltségét bizonyító Leicester City ellen mindössze egygólos előnyt szerzett, így a "Rókák" otthonában még nagyon éles összecsapás várhat Diego Simeone gárdájára.

Bajnokok Ligája szerdai negyeddöntőinek, első mérkőzésein: Borussia Dortmund-AS Monaco 2-3. G.: Dembélé (57.), Kagawa (84.), illetve Mbappé (19., 79.), S. Bender (35. - öngól). Bayern München-Real Madrid 1-2. G.: Vidal (25.), illetve Ronaldo (47., 77.). Atlético Madrid-Leicester City 1-0. G.: Griezmann (28. - 11-esből).

Az Európa Liga csütörtöki negyeddöntőinek első összecsapásain: Ajax (holland)-Schalke (német) 2-0. G.: Klaassen (23., 52. - az elsőt 11-esből). Celta Vigo (spanyol)-Genk (belga) 3-2 G.: Sisto (15.), Aspas (18.), Guidetti (38)., ill. Boetius (10.), Buffel (67.). Lyon (francia)-Besiktas (török) 2-1. G.: Tolisso (83.), Morel (84)., ill. Babel (15.). Anderlecht-Manchester United 1-1 G.: Dendoncker (86.), ill. Mhitarjan (37.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!