Sportvilág

2017.03.15. 15:50

Leicesteri futballőrület - most a Bajnokok Ligájában

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kedden egy "csodás" és egy papírforma továbbjutásnak lehettünk tanúi.

Kühne László

Leicester város King Power Stadionjában nem színházi hangulat fogadta a spanyol Sevillát, mely 2-1-es előnnyel érkezett az angol bajnok otthonába. A találkozó időnként elképesztő labdabirtoklási fölényt mutatott a spanyolok javára, Craig Shakespeare legénysége azonban 2-0-ra győzött. A rókák becenevű csapat tavalyi, világszenzációt jelentő PL-győzelme után nemrég még kátyúban volt, ám épp a sevilla-i első meccs után edzőt váltott, és most hatalmasat alkotott. A lelátón helyet foglaló 30 ezer ember pedig boldogságában talán még több sört fogyasztott a lefújás után, mint a múlt héten a barcelonai Camp Nou százezres drukkerhada.

- Igyekszem mindig megragadni az esélyeimet - fogalmazott az angol együttes részéről a kapus, Kasper Schmeichel, aki a párharc mindkét meccsén kivédett egy büntetőt. - Óriási eredmény a továbbjutásunk, felemelő, hogy a továbbiakban is hallgathatjuk a BL himnuszát.

A második leicesteri gólt szerző Marc Albrighton így lelkendezett: "Sem a csoportkörben, sem pedig most nem tartottak minket esélyesnek, mégis továbbjutottunk!".

A másik meccsen a Juventus mondhatni hozta a kötelezőt, hiszen a portói 2-0-s sikere után Torinóban a simánál is simább meccsen 1-0-ra nyert - egy büntetővel.

Eredmények: Leicester City-Sevilla FC 2-0. G.: Morgan (27.), Albrighton (54.). Kiállítva: Nasri (74.; Sevilla). Továbbjutott: Leicester (3-2-es összesítéssel). Juventus FC-FC Porto 1-0. G.: Dybala (42. - 11-esből). K.: Maxi Pereira (40.; Porto). Tj.: Juventus (3-0-ás összesítéssel).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!