Sportvilág

2014.07.30. 18:25

Csütörtök este a Diósgyőrön a sor az EL-ben

Zalaegerszeg - Már csak két magyar csapat érdekelt az európai kupaporondon, a Debrecen kedden késő este minimális, egygólos előnyre tett szert a BATE Boriszov ellen a BL selejtezőben, csütörtökön pedig 20.30-tól az Európa Liga 3. körében a Diósgyőr csap össze az FK Krasznodarral.

Bozó Péter

Kedden késő este a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a Debrecen 1 0-ra legyőzte a fehérorosz BATE Boriszovot és előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót. A párharc továbbjutója már biztos főtáblás valamely európai kupában, hiszen a negyedik kör győztesei a BL, a vesztesei pedig az EL csoportküzdelmeiben lesznek érdekeltek.

- Bebizonyosodott, hogy a BATE egy kiváló csapat - nyilatkozta Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. Küzdelmes, jó iramú meccset láthatott a közönség. Szerencsére sikerült gólt szereznünk. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Boriszovban is.

Szakály Péter (balra) fejel Sinevics mellett a DVSC BATE meccsen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Csütörtökön 20.30-kor a Diósgyőr lép pályára az Európa Liga 3. selejtezőkörében, akik hazai pályán fogadják az FK Krasznodar együttesét. A 2008-ban alakult orosz klub először szerepel az európai színtéren, az előző fordulóban a Sillamäe Kalev együttesét búcsúztatták 9 0-ás összesítéssel.

- Szerintem lehet keresnivalója a DVTK-nak, mert hátul kissé statikus az FK - mondta el a meccs kapcsán a orosz klubbal idén nyáron szerződést bontó Koman Vladimir. A nyilatkozataikból az derül ki, hogy elég magabiztosak, ők már a csoportkörre gondolnak, de az orosz csapatok önbizalmával sosem volt probléma és nem is lesz Egy biztos, a Diósgyőrnek bátran kell játszania, nem megijedve, azért a Krasznodar nincs mondjuk egy Dortmund szintjén

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!