Sportvilág

2015.10.08. 15:30

Dárdai szeretne újra szövetségi kapitány lenni

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Bild című német lapnak adott interjúban elmondta, hogy a jövőben szívesen irányítaná ismét a magyar labdarúgó-válogatottat.

A Bundesliga eddigi nyolc fordulója során a berliniek négyszer nyertek, két döntetlent játszottak és két vereséget szenvedtek, ezzel a tabella negyedik helyén állnak. Az elmúlt 15 évben egyszer sem kezdte jól az idényt a csapat, a Bild ebből az alkalomból közölt kétrészes beszélgetést a februárban kinevezett, majd májusban véglegesített vezetőedzővel.

A jelenlegi helyezése alapján Bajnokok Ligája-selejtezőt játszhatna a Hertha, és a tréner elmondta, hogy három éven belül a tervek között szerepel a csoportkörbe kerülés a két európai kupasorozat valamelyikében.

"A futballt nem lehet megváltoztatni, de vannak szabályok. Ha azt akarom, hogy egy adott játékrendszert alkalmazzunk, az ahhoz megfelelő típusú játékosokra van szükségünk, és én meg is kaptam őket. Jelenleg nem valami gyors a csapatunk, de a játékosok sokat futnak, és képesek gyorsan cselekedni. Sokáig tartott, amíg a felkészülés során megalapoztuk mindezt, de most már látható az eredménye" - fejtegette Dárdai.

Hozzátette: olyan játékosokra van szüksége, akik soha nem elégedettek. Ha valakin mégis ezt látja, azonnal cselekedni fog.
"Nagyon kellemetlen ember is tudok lenni, ha szükség van rá. Vannak, akik azt hiszik, hogy jól ismernek, mert eddig nem volt szükségem ilyesfajta fegyelmezésre, hiszen a csapat nagyon jól teljesít, és dicséretet érdemel."

Dárdai minden téren képesnek tartja további fejlődésre a csapatát, mert meglátása szerint a játékosok még mindig messze vannak képességeik határaitól. Az edző a távlati terveiről is beszélt az interjú végén.

"A magyar válogatott szövetségi kapitánya voltam, most pedig a Herthát irányíthatom. Korábban mindkettőről álmodoztam. Edzőként csak hat hétre tervezek, de ha egyszer már nem leszek a Hertha vezetőedzője, szeretném újra átvenni a magyar válogatottat. Az nagyon jó lenne" - árulta el Dárdai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!