Sportvilág

2016.12.06. 20:15

Előzni próbál a Real és a Lyon is

A labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó csoportkörén belül, szerda este a Real- Dortmund csoportdöntő az igazi csemege.

Kühne László

Egy Real Madrid-Borussia Dortmund összecsapáson a színvonalas előadás gyakorlatilag garantált, igaz, ezúttal csak csoportmeccsről beszélünk, de a jelenleg második madridiak alighanem kinézték maguknak a kvartett első helyét. A Portónak és a Leverkusennek e pozícióra már nincs esélye, ettől függetlenül aktuális BL-meccseik hozhatnak jó futballt.

Tuchel Dortmundja az első helyet próbálja megtartani
Fotó: bilder.bild.de

A tét már inkább rányomhatja bélyegét a Lyon-Sevilla összecsapásra a H-csoportban, ahol a franciáknak nincs mese, nem spórolhatnak erejükkel, hiszen legalább két góllal kellene nyerniük, hogy a legjobb tizenhat közé kerülhessenek. A csoportmásodikként álló andalúziai együttest a szakértők alapból többre taksálják futballtudás (és érték...) szempontjából, ráadásul Alexandre Lacazette és társai túl vannak egy igencsak kellemetlen metz-i túrán a francia bajnokságban: legutóbbi idegenbeli meccsük a hazai szurkolók egy részének túlzott pirotechnikai vágya miatt egyszerűen félbeszakadt. Ezenfelül a lyoniak portugál kapusát, Anthony Lopest kórházba is kellett szállítani, mivel egy petárda gyakorlatilag el is találta.

A program (mind 20.45). E-csoport: Tottenham-CSZKA Moszkva, Leverkusen- AS Monaco.

F-csoport: Legia Warszawa-Sporting CP, Real Madrid-Borussia Dortmund.

G-csoport: FC Porto- Leicester, FC Bruges-FC Köbenhavn.

H-csoport: Juventus FC-Dinamo Zagreb, Olympique Lyon- Sevilla FC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!