Sportvilág

2017.03.09. 19:15

Futballthriller Barcelona-módra

A profi ökölvívás 42 évvel ezelőtti "manilai thrillere" - melynek keretében Joe Frazier és Muhammad Ali mérkőzött egymással - után talán nem túlzás azt állítani, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligájának barcelonai thrillere is létezik.

Kühne László

S ezúttal nem az 1999-es BL-döntőre gondolunk, melyet a Camp Nou-ban a Manchester United és a Bayern München vívott, hanem a szerda esti Barcelona-PSG-re, hiszen a Barca 0-4-es hátrányból indult neki a második mérkőzésnek, amit megnyert 6-1-re...

- Ez egy valóságos horrorfilm volt - kezdett bele az euforikus pillanatok utáni értékelésébe a Barca szakvezetője, Luis Enrique. - Mélyen bennünk volt a Valentin-napi trauma és semmi veszítenivalónk nem volt a visszavágón. Nagyon akartuk a sikert és ez most kamatozott. Úgy vélem, azt amit a gyermekek és szüleik most láttak, egy életre megjegyezték, a győzelmet pedig szurkolóinknak ajánlom, akik végig kitartottak mellettünk, mivel rengeteg kritika zúdult ránk a februári meccs után.

Szegény Pierre-Emerick Aubameyang: mesterhármast lőtt, de csak a második hír lehet most az ő remeklése..
Fotó: archív

Ám még hol van a sorozat végkifejlete, ahová tulajdonképpen még Unay Emery párizsi legénységét is nyugodtan elképzelhettük előzetesen. A 4-0 után... Félő, a franciák spanyol szakvezetője innentől hiába nyert korábban három Európa-ligát, megítélése mostantól változhat...

- Hihetetlen negatív élmény ez a magam és a klub számára is - szomorkodott a találkozót követően Emery. - Tényleg csak azt tudom mondani, hogy tanulnunk kell ebből. Az első félidőben hibáztunk nagyot és abból képtelenek voltunk kilábalni, illetve a labdával mit kezdeni. Mélyen védekeztünk és az első három kapott gól előtti hibák végzetesnek bizonyultak. Szünet után aztán még a 3-2-re is volt esélyünk, ugyanakkor a játékvezetői ténykedés is ellenünk hatott. A végén ellenfelünk már a mindent vagy semmit játszhatta és bejött nekik.

Hogy a Barcelonában történtek mi elől lopták el a show-t? Nos, a Dortmund simán átgázolt a Benficán és az a meccs is megmutatta: a BL legjobb 16 csapata között is már óriási szakadék húzodhat.

Nyolcaddöntő, visszavágók: Barcelona-Paris SG 6-1. G.: L. Suárez (3.), Kurzawa (40. - öngól), Messi (50. - 11-esből), Neymar (88., 91. - 11-esből), Roberto (95.), illetve Cavani (62.). Továbbjutott: FC Barcelona (6-5-ös összesítéssel).

Borussia Dortmund - SL Benfica 4-0. G.: Aubameyang (4., 61., 85.), Pulisic (59.). Továbbjutott: Dortmund (4-1-es összesítéssel).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!