Sportvilág

2017.07.23. 09:23

Hahót, ahol mindent szabad

HAHÓT - Nincs nagy múltja, mégis, rövid idő alatt a térség egyik legnépszerűbb, sokakat vonzó rendezvényévé nőtte ki magát a hahóti off road-találkozó.

Horváth-Balogh Attila

– 2012-ben rendeztük meg először az off road-találkozót, akkor még a falunapunk egyik kísérőprogramjaként – bocsátotta előre Szabó Zsolt polgármester. – Azóta valóban hihetetlen fejlődésen ment át a rendezvény, ami talán annak is köszönhető, hogy a térségben kuriózumnak számít. Ez érzékelhető azon, hogy helyből és a többi környező településről körülbelül félszázan hozták el autóikat, hogy megmérettessék magukat és versenyt fussanak az idővel, hiszen az a cél, hogy mindenki a lehető leggyorsabban teljesítse ezt a nem is annyira könnyű pályát. Mindez a laikus érdeklődőket is vonzza, elég csak körülnézni, látható, hogy az 5 évestől a 80 évesig minden korosztály képviseltetve van a közönség soraiban. Azt hiszem, esetünkben igazán ez a siker fokmérője.

Akcióban az egyik versenyző Fotó: Gergely Szilárd

A polgármester elmondta: a versenyhez a pályát az önkormányzat biztosította, hiszen a több, mint fél hektáros terület a településé,  továbbá magánszemélyekkel, önzetlen vállalkozókkal összefogásban a szükséges infrastruktúrát, az étel-ital ellátást, valamint a szükséges higiéniai feltételeket is a község nyújtja. A verseny szakmai részéért pedig a főszervező Gáspár András felel.

– A népszerűség titka? – kérdezett vissza utóbbi. – Itt kicsit szabadon engedheti magát mindenki, nyilván az ésszerűség határain belül, de úgy hajthatja az autót, ahogy mondjuk, a városban nem teheti. Közúton még a nagyobb gázadással is csínján kell bánni – itt viszont igazi „ereszd el a hajamat” van...

A versenyt a quadosok kategóriájában Bakonyi Péter nyerte, 2. lett Fehér Gábor, 3. pedig Fazekas József. Az autók mezőnyében Takács Krisztián lett az első, a 2. Németh István, a 3. pedig Hajmási Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!