Sportvilág

2017.02.13. 18:20

Ismét nyit a Bajnokok Ligája

Valamivel több mint két hónap után folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A legjobb 16 csapat közül négy ma az egyenes kieséses szakaszt kezdi.

Kühne László

A portugál rekordbajnok SL Benfica a német Borussia Dortmundot fogadja, míg a francia Paris SG a spanyol bajnoki címvédő FC Barcelonát látja vendégül.

Hiba lenne leírni a Benfica legénységét, melynek ellenfele ráadásul a hazai porondon egyelőre képtelen "kiegyenesedni", és többen ebben már a szakvezető, Thomas Tuchel felelősségét is felvetik.

- Múlt szerdán a Dortmund odahaza csak a büntetőpárbaj végén jutott tovább a Német Kupában a Hertha ellen, majd a hét végén a bajnokságban kikapott a sereghajtó Darmstadt vendégeként - foglalta össze kedvencei elmúlt pár napját a Kiskanizsai Sáskák játékosa, Pál Martin, aki az előbbi mérkőzést a helyszínen izgulta végig, további 81 ezer drukker társaságában.

- Általános vélemény, hogy bombaerős támadósorral rendelkeznek a sárga-feketék, ebből eredően Lisszabonban is nyerhetnek, összesítésben pedig papíron két gól van a csapatok között a dortmundiak javára. Persze, minden majd csak a pályán dől el, a párharc során.

Pál Martin a dortmundi stadionban, a Hertha elleni kupameccsen Fotó: ZH

A Paris Saint-Germain részéről most már évek óta várják a drukkerek a "nagy dobást", amikor az ázsiai befektetők pénzének "haszna" végre kiugró eredményben is jelentkezik. Más kérdés, hogy megint "belefutottak" a Barcelonába, és az esélyeket a katalán sztárcsapat ellen legjobb esetben is fele-fele arányban határozhatjuk meg. Bár a spanyolok helyzete hazájuk ligájában nem egyszerű, a Real Madrid lépéselőnye nem kicsi velük szemben, így a nemzetközi porond Luis Enrique csapatának egyfajta "menekülési útvonal" is.

A hiányzók listája egyik oldalon sem túl terjedelmes a meccs előtt. A párizsiaknál Javier Pastore - ahogy az idény eddigi részében - ezúttal sem szerepelhet az elsődleges elképzelésekben Unai Emery edzőnél; míg a Barcánál éppen a hét végén szenvedett csúnya bokasérülést Aleix Vidal, illetve szintén hátsó alakzatból fog hiányozni Javier Mascherano is.
A BL mindkét keddi mérkőzése 20.45 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!