Sportvilág

2017.07.23. 14:25

Jubileumi torna - Megvédte bajnoki címét a házigazda a Válicka Kupán

VÁRFÖLDE - A végig lelkesen és jól játszó házigazda csapat nyerte a XX. Válicka Kupát, miután a szombati kispályás labdarúgótorna döntőjében 4-1 arányban bizonyult jobbnak a Fenoménok csapatánál.

Gyuricza Ferenc

A helyi csapat ezzel megvédte tavalyi bajnoki címét is. Az egész napos küzdelemsorozaton 11 csapat vett részt, többségében már évek óta visszatérő sportbarátok.

- Az idei a huszadik Válicka Kupa, s büszkén mondhatjuk, hogy ezzel a térség egyik legpatinásabb rendezvénye a miénk - mondta lapunknak a főszervező Bekő Sándor. - A falu méretéhez képest mind a torna múltja, s mind az ide érkező csapatok, illetve focisták száma igen szép eredmény.

A kék mezes Várfölde, s egyben a jubileumi torna legjobb mezőnyjátékosa, a kék mezes Őri Martin (a kép jobb szélén, félig takarásban) csapata első gólját lövi a Gutorfölde Üvegtigris FC elleni 2-0-ra végződött mérkőzésen Fotó: Gyuricza Ferenc

A résztvevők csapatok először két csoportban mérkőztek meg egymással, majd az első négy-négy helyezett már egyenesági kieséses rendszerben folytatta tovább. A négy legjobb csapat közé a Várfölde és a Fenoménok mellett a Pusztamagyaród, illetve a Páka Grund jutott még, ez utóbbiak által vívott bronzmeccset a Pusztamagyaród nyerte 1-0 arányban.

A torna különdíjasai Horváth Milán (Fenoménok, gólkirály), Őri Márton (Várfölde, legjobb mezőnyjátékos), és Levrenc József (Várfölde, legjobb kapus) lettek. A kapuralövő versenyt a pusztamagyaródi Tuboly Zoltán nyerte, míg a legsportszerűbb csapat címet a Police-Ola Zalaegerszeg kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!