Sportvilág

2016.08.03. 15:40

Király Gábor: vége címeres mezben

Szombathely/Zalaegerszeg - Király Gábor visszavonult a magyar labdarúgó-válogatottól, amellyel nyolcaddöntőig jutott a franciaországi Európa-bajnokságon.

Kerkai Attila

 

Immár bizonyos, hogy Király Gábor utolsó védéseinek egyike ez címeres mezben - az idei franciaországi Eb-n láthattuk tőle Fotó: mti

A 40 éves kapus honlapján jelentette be döntését, 1998-as bemutatkozása óta 107 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, amivel csúcstartó az örökrangsorban.

A Haladásban végigjátszott szezon után pihenés nélkül vágtam neki a nyári Európa-bajnokságra való több mint egy hónapos kemény felkészülésnek. Minden erőmet beleadtam, de közben a szervezetem jelezte, hogy itt a határ! Maximalista vagyok és maximális teljesítményt szeretnék nyújtani, azonban 40 esztendősen ez már klub és válogatott szinten együtt nem megy - írta a hálóőr, aki szerint a motivációja és az elkötelezettsége most is megvan. Király a második játékos, aki a nyári Eb után visszavonult a nemzeti együttestől, ugyanis a válogatottsági listán 94 szereplésével harmadik Juhász Roland júliusban jelentette be elhatározását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!