Sportvilág

2017.01.20. 21:25

Középszerű teljesítmény - Az olimpiai bajnokhoz sodorta magát a válogatott

Rouen, Veszprém - Csak csoport negyedik lett a magyar férfi kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokság C jelű hatosában. A csapat még a fehéroroszokat sem tudta megverni.

B. Virág Rita

Fehéroroszo.-Magyaro. 27:25 (15:13)

Rouen, 4000 néző. Gólszerzők: Gólszerzők: Pukhouski 6 (3), Shylovich 2, Rutenka D. 3, Yurynok 5, Brouka 6 (6), Shynkel 1, Kulesh 3, Karalek 1, ill. Bánhidi 2, Császár 7 (2), Jamali 1, Harsányi 1, Balogh 2, Juhász 7 (1), Ancsin 1, Bodó 2, Lékai 1, Ligetvári 1.

Hétméteres: 10/9, ill. 5/3.

Kiállítások: 4, ill. 14 perc.

A Csurgón két évet eltöltő Pukhouski hetesével kezdődött a derbi, nem sokat kellett várni Bánhidi találatára. A 4. percben Kulesh lövése fennragadt a mennyezeten, négyezer ember sem tudta lekiabálni onnan a lasztit.

Gólra gól volt a válasz, rendre a beloruszok mentek elől, de a mieink újra és újra egyenlítettek (10. perc: 6:6).

Ligetvári kapta a derbi első kiállítását, aztán Juhász gólját jegyezhettük fel, akit ezután gyorsan kiküldtek két percre. A kettős hátrányban csak Pukhouski tudta bevenni Mikler kapuját (7:7).

Az első negyedóra végén már negyedik büntetőjéhez jutott Fehéroroszország, ám Pukhouski elvétette a lehetőséget (8:8).

A gyengébb magyar védekezés miatt újabb hétméterest lőhettek a beloruszok (9:8). A túloldalon Császár - persze szintén hetesből - egyenlített. A magyar támadójáték akadozott, többször is átvehette volna a vezetést a fehér mezes alakulat, ám nem tudott élni a lehetőséggel. Shynkel hatalmas átlövése után Juhász ziccerével a 24. percben 11:11 állt a kijelző táblán.

A magyarok egyik legjobbja az exveszprémi, Császár Gábor volt Fehéroroszország elleni meccsen Fotó: francehandball2017.com

Ancsin első próbálkozásra fantasztikus bombával iratkozott fel a góllövők közé, ám az örömünk nem tartott sokáig, mert 12:11-es magyar vezetés után a fehéroroszok hármat vágtak (14:12). Ez a különbség meg is maradt a félidő végéig.

Császár remek találatával indult a második felvonás, azonban a következő percekben a rendkívül agilis beloruszok pillanatai következtek, (37. perc 18:15). Császár tartotta a lépést a riválissal, aztán Juhász váratlan találatával újra szoros lett (18:17).

A magyar egység sem védekezésben, sem támadásban nem játszott kimagaslóan, s ez arra volt elég, hogy tartsa a lépést az ellenféllel (45. perc: 20:19). Császár és Juhász is szórta a gólokat, Bánhidi is egyre többször villant meg, azonban a vezetést nem sikerült átvenni. A csapat rosszul cserélt, s bő egy percre újra kettős hátrányba került, azonban Balogh simán kiegyenlített (49. perc: 22:22).

Brouka két hétméteresével újra kettő volt a hátrány, ráadásul Saldatsenka kapus is lehúzta a rolót (54. perc: 24:22). Az újabb belorusz góllal nehéz helyzetbe került a válogatott, de Lékai gyors betörésével újra felcsillant a remény. Zubai kiállításával azonban végképp eldőlt a két pont sorsa, s bár a magyar lövők még próbálkoztak, gólt nem értek el, inkább naggyá tették a fehérorosz hálóőrt. A végén Juhász szépített büntetőből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!