Sportvilág

2015.08.08. 18:04

Labdarúgó NB I - Fölényesen nyert az MTK a Diósgyőr ellen

Az MTK fölényes győzelmet aratott a vendég Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
MTK Budapest-Diósgyőri VTK 5-0 (2-0)


Illovszky Rudolf Stadion, 831 néző, v: Erdős
gólszerzők: Kanta (11., 90.- utóbbi 11-esből), Vadnai (30.), Hrepka (59.), Ramos (73.)
kiállítva: Kovács G. (56.), Antal (88.)
sárga lap: Lipták (68.)

MTK:

Hegedüs - Bese, Grgic, Vukmir, Vadnai - Thiam, Kanta, Szatmári (Vass Á., a szünetben) - Varga Sz. (Gera D., 62.), Torghelle (Ramos, 54.), Hrepka

Diósgyőr:

Antal - Okuka (Németh M., 27.), Lipták, Kovács G., Nemes - Bacsa (Takács T., 54.), Egerszegi, Bognár (Kitl, 54.), Koman, Barczi - Grumic

Nem kellett sokat várniuk a hazai szurkolóknak a vezető gólra, amelyet a 11. percben Kanta József szerzett meg egy jól eltalált szabadrúgásból. A folytatásban is aktívabb maradt az MTK, igaz, kisebb lehetőségek a diósgyőriek előtt is adódtak. A 30. percben azonban tovább romlott a borsodiak helyzete, Vadnai ugyanis egy szerencsés találattal megduplázta a hazai gólok számát.
A DVTK a fordulás után gyakorlatilag tíz perc erejéig tudott valódi ellenfele maradni a vendéglátóknak, az 56. percben ugyanis emberhátrányba került, három perccel később pedig az MTK megszerezte a harmadik gólját, s ezzel eldöntötte a mérkőzést. A hátralévő időben a fővárosi kék-fehérek még két alkalommal vették be a diósgyőri kaput, az utolsó találatot ráadásul tizenegyesből szerezték úgy, hogy a vétkes Antal Botond kapust a játékvezető a szabálytalanság miatt kiállította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!