Sportvilág

2017.04.11. 18:20

Madridi "nagyüzem" a BL szerdai napján

Zalaegerszeg - A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek szerda esti (20.45 óra) programjában egy akár döntőnek is beillő Bayern München - Real Madrid, valamint Atlético Madrid - Leicester City találkozó lesz soron.

Kühne László

Müncheni oldalon hatalmas a várakozás (éppen a Dortmund elleni 4-1-es győztes rangadót követően), de ez aligha véletlen, hiszen a találkozó patinája is elsőrangú, illetve mégiscsak a BL-címvédő érkezik a bajorokhoz.

- Abszolút a legjobb teljesítményünkre lesz szükség a Real ellen - vezette fel a találkozót a Bayern-csapatkapitány Philipp Lahm. - Egy olyan ellenfél lesz a másik oldalon, amelynél szinte minden poszton világsztárok szerepelnek.

Hazai oldalon sérültnek jelölték meg a védelemből Mats Hummelst, míg Manuel Neuer kapus és a gólzsák Robert Lewandowski szereplését is kérdőjelesnek veszik. Ugyanakkor utóbbi a keddi Bayern-edzés idejére befutott...

Gareth Bale a Real részéről éppen sérülése időszakáról beszélt.

- Jó idénykezdetet követően megsérülni és műtét után a szezon közben visszatérni nem egyszerű - fogalmazott a walesi szélső. - Bízom azért abban, hogy mind fizikálisan, mind fejben hamarosan ismét a topon leszek. Az Atléticóval szembeni 1-1-es derbiről érkezünk és két roppant nehéz találkozó vár ránk a Bayernnel.

Ha pedig már szóba került az Atlético, írhatnánk azt is: ha nincs a Leicester nagy tette, akkor most spanyol bajnokinak beillő Atleti - Sevilla meccset is rendezhetnének a BL-ben.

- Amelyik csapat kiejti a Sevillát, arra nagyon oda kell figyelnünk - tért ki a Leicester együttesére Saul Niguez, az Atlético 22 éves középpályása. - Hasonló stílusban futballoznak, mint mi és aki azt hiszi, hogy könnyű dolgunk lesz, bizony téved. Lehet, hogy idei szereplésük kissé kiszámíthatatlan, de nagyon észnél kell lennünk a két meccs során.

Angol oldalon továbbra is abban bíznak, hogy a relatíve esélytelenségük tovább repíti őket az európai porondon.

- Minden pillanatát élvezem a BL-szereplésnek, nem gondoltam volna, hogy részese lehetek még valaha - mondta a Manchester United-nevelés a 27 esztendős Danny Drinkwater középpályás. - Sorra értünk el eddig is az olyan eredményeket, melyekről előzetesen aligha álmodtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!