Sportvilág

2015.08.27. 18:35

Messi megint nyert - Elkészítették a BL csoportkörének beosztását

Csütörtökön este a monacói Frimaldi Forumban tartotta meg az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a 2015/16-os idény Bajnokok Ligájának főtáblás sorsolását és ugyanitt tartotta meg a legutóbbi európai szezon legjobbjainak díjátadóját.

MTI

A Bajnokok Ligája 32-es mezőnye csak szerdán késő este vált teljessé az utolsó selejtező kör visszavágói után. A Bayer Leverkusen kiejtette a Laziót, a Manchester a Bruges-t, a CSZKA Moszkva a Sporting Lisszabont, az Asztana az APOEL-t, míg a Videotont kiejtő BATE Boriszov a Partizan Beogradon jutott túl.

A csoportkör sorsolásával pedig nem vártak sokat, hiszen csütörtökön ez is megtörtént Monacóban. A 32 fős mezőnyben a legtöbb helyet, összesen öt csapatot Spanyolország képvisel, 4-4 együttessel vág neki a csoportkörnek Németország és Anglia. A csütörtöki sorsolást követően így festenek a csoportok.

A-csoport: Paris SG, Real Madrid, Sahtar Doneck, Malmö. B-csoport: PSV Eindhoven, Manchester United, CSZKA Moszkva, Wolfsburg. C-csoport: Benfica, Atletico Madrid, Galatasaray, Asztana. D-csoport: Juventus, Manchester City, Sevilla, Mönchengladbach. E-csoport: Barcelona, Bayer Leverkusen, AS Roma, BATE Boriszov. F-csoport: Bayern München, Arsenal, Olimpiakosz, Dinamo Zagreb. G-csoport: Chelsea, Porto, Dinamo Kijev, Maccabi Tel‹ Aviv H-csoport: Zenit, Valencia, Lyon, Gent.

A BL-sorsolás után megválasztották az UEFA Év játékosát is. A férfiaknál a díjat 2011 után ismét a Barcelona argentin kiválósága, Lionel Messi érdemelte ki, mellette Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid) és Luis Suárez (uruguayi, Barcelona) volt jelölve a díjra. A nőknél a német Célia Sasic (Frankfurt) nyert, a legjobb három közé Marozsán Dzsenifer (német, Frankfurt), és Amandine Henry (francia, Lyon) került be.

Az Európa Ligában csütörtökön rendezték meg a selejtezők 3. körének visszavágóit, a Videoton a lengyel Lech Poznant fogadta. A vendégek az első találkozón kiharcolt 3-0-as előnyük birtokában érkeztek Fehérvárra, a találkozó lapzárta után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!