Sportvilág

2015.11.24. 14:28

Minden élvonalbeli klub képviselteti magát az All Star Gálán

Budapest - Minden élvonalbeli klub képviselteti magát játékossal a Kelet–Nyugat All Star kosárlabda gálán, amit szombaton 17 órától rendeznek meg a fővárosi Syma Csarnokban.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke sajtótájékoztatón elmondta: azért választották a tavalyi év után ismét a fővárost az esemény helyszínéül, mert ezzel is szeretnék fellendíteni a budapesti kosárlabdaéletet.

Faragó András sajtófőnök bejelentette, hogy a közönség internetes szavazatai alapján a Kelet válogatottjának kezdő ötösét Mike Caffey (JP-TOP COP Jászberény), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj KK), Troy Barnies, Eilingsfeld János (mindkettő Atomerőmű SE) és Keller Ákos (Szolnoki Olaj KK) alkotja, a vezetőedző Schmidt Béla (Atomerőmű) lesz. A Nyugat kezdőcsapatában Kendrick Perry, Wesley Channels (mindkettő Egis Körmend), Kerpel-Fronius Balázs (Zalakerémia ZTE KK), Reinar Hallik (Falco-Trend Optika KC Szombathely) és Lóránt Péter (TLI-Alba Fehérvár) szerepel, az együttest Kálmán László (Falco-Trend Optika KC Szombathely) dirigálja majd. A Nyugat válogatottjának keretében egyébként a cserék között nincs zalai játékos.

Kerpel-Fronius Balázs tör kosárra a MAFC elleni bajnokin. Szombaton a Nyugat csapatában játszik (Fotó: Pezzetta Umberto)

Kucsera József, az All Star Gála társ-főszervezője tájékoztatása szerint a kapukat szombaton délután fél 5-kör nyitják majd a Syma Csarnokban, ahol 17 órától először a Rookie Game keretében az U20-as férfi kosárlabda-válogatott (benne az egerszegi Kis Raul) játszik felkészülési mérkőzést a magyar egyetemi válogatottal. A találkozó szünetében az értelmi fogyatékos kosárlabdázóké lesz a pálya, a hagyományos integrációs programok keretében először a speciális olimpikonok tartanak bemutatót. Azután 18.50-től kerekesszékes Kelet-Nyugat gálamérkőzésre kerül sor, majd egy felvezető show után 20.15-kor kezdődik a Kelet-Nyugat All Star gála.

A főmérkőzés szüneteiben ezúttal is ügyességi játékokat bonyolítanak le, először a Molten „Generációk csatája” Shooting Stars elnevezésű dobóversenyt, amelyen a közelmúlt sztárjai és a jelenkor feltörekvő tehetségei vesznek részt. Ezen kívül lesz egy B33 Kelet-Nyugat gálamérkőzés, mégpedig NB I-es játékosok közreműködésével, de nem marad el a szokásos zsákoló-show sem, amelyben a gála sztárjátékosai mérik össze ügyességüket.

A B33 mérkőzésen a nyugati csapatban pályára lép Mohácsi Máté, a Zalakerámia-ZTE KK játékosa is, rajta kívül Lakosa Zsolt (Körmend), Horváth Márton (Kaposvár) és Horti Bálint (Pécsi VSK) tagja még a gárdának.A jó hangulatról idén a Frogs szlovén táncos akrobatika csoport gondoskodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!