Sportvilág

2017.02.20. 15:55

Nincs lehetetlen küldetés - Kedden Leverkusen-Atlético és Man City-Monaco BL-csaták

Újabb két párharc következik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében: Leverkusenben Bayer-Atlético Madrid meccset, míg Manchesterben City-AS Monaco találkozót rendeznek.

Kühne László

A Leverkusen stabil legénysége a Bajnokok Ligájának, évről-évre ott lehet a harminckét résztvevő között, a jobb idényeiben pedig még az ilyen fázisban is roppant kellemetlen ellenlábasa tud lenni bármely másik együttesnek. Így például az Atlético Madridnak is, hiszen éppen két esztendeje, ugyanígy a nyolcaddöntőben kerültek össze. Németországban 1-0-ra nyertek a németek, a visszavágón 1-0-ra a spanyolok és egészen a büntetőkig el kellett menniük a feleknek. Ott pedig az Atleti volt a jobb, vagy legalábbis a szerencsésebb. Ezúttal egyik csapat sincs abszolút középpontban hazája bajnokságában, bár úgy tűnik, a „gyógyszergyáriaknál" Roger Schmidt túlélte gárdája holtpontját és el is kezdték a zárkózást az újbóli BL-indulást jelentő helyek felé. Az Atlético pedig azért küzd, hogy a La Ligában visszavegye a két nagyot követő helyet a Sevillától. Mondjuk, a nemzetközi porondon a Leverkusen ellen a küldetés nem tűnik lehetetlennek.

Pep Guardiolának a frissítésre is figyelnie kell a FA Kupa után Fotó: archív

Pep Guardiola manchesteri együttese kupából érkezik a BL küzdelmeibe, hiszen a hétvégén a Huddersfield Town ellen FA Kupa-meccset játszott. "Nyert" is egy újrajátszást, mivel a másodosztályú ellenfelével 0-0-ra végeztek, jöhet tehát a megismételt felvonás. Ahogy az a párosítás, úgy a Monaco elleni európai csörte sem sorolható reménytelen kategóriába. A hercegségbeliek mindenesetre vezetik a francia bajnokságot, igaz, legutóbb csak 1-1-et játszottak a Bastia otthonában. Szakvezetőjük, Leonardo Jardim nagyon is úgy érezte, van még mit mondania a játékvezetőknek a meccs után is. Ezúttal azonban számára is egy újabb erőpróba következik és egy másik porondon...

Mind a Bayer Leverkusen-Atlético Madrid, mind pedig a Manchester City-Monaco találkozó kedden 20.45-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!