Sportvilág

2015.08.31. 08:46

Nyolcvanhét magyar érem a szervátültetettek világjátékán

A magyar delegáció 41 arany-, 23 ezüst- és 23 bronzérmet szerzett a szervátültetettek XX. világjátékán, amely vasárnap fejeződött be az argentínai Mar del Platában.

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének hétfői tájékoztatása szerint a résztvevő 44 országból Magyarország a negyedik helyen végzett az éremtáblán Anglia, a házigazda Argentína és a Dél-afrikai Köztársaság mögött.

A játékok legeredményesebb férfi versenyzője címet Gelencsér Róbert atléta kapta meg, míg az országok lakosságát és a résztvevő sportolókat arányosító listán Magyarország lett a győztes.

A magyarok nyolc sportágban - asztaliteniszben, atlétikában, bowlingban, petanque-ban, teniszben, tollaslabdában, úszásban és röplabdában - 31 sportolóval képviseltették magukat.

A szervátültetettek világjátékán Magyarország 1999 óta mindig az első öt között végzett a nemzetek pontversenyében. Két éve a dél-afrikai Durbanban a 48 magyar 38 arany-, 19 ezüst- és 26 bronzérmet nyert, ezzel a 49 ország között negyedik lett.

A csapat kedden 13.45 órakor érkezik haza a Liszt Ferenc repülőtérre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!