Sportvilág

2017.04.19. 17:50

Össztűz zúdul Kassaira - A Real Madrid kiejtette a Bayernt, és az Atlético is elődöntős

Alighanem még sokáig szolgáltat beszédtémát a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében vívott Real Mardid- Bayern München párharc, mely az előbbi gigász továbbjutásával zárult. Madrid másik fele sem kesereghet, hiszen az Atlético is az elődöntőbe jutott.

Kühne László

Hovatartozástól függetlenül össztűz zúdult a Real- Bayern összecsapásának játékvezetőjére, Kassai Viktorra. A magyar játékvezető (és stábja) számos hibát követett el, hogy mást ne mondjunk, két Real-gólt is megadott, melyek lesről születtek, az egyik méteresről... Aztán Arturo Vidal kiállítása után is borítékolható: a chilei nem zárta szívébe a magyar sípmestert. A témában szinte minden érintett megszólalt és semlegesek is, de Kassait mindenki hibáztatja.

Természetesen müncheni oldalon a legdühösebbek, de azért azt se felejtsük el, hogy a bajorok ugyan tudtak időnként szorongatni, túlzottan sok lehetőséget nem alakítottak ki a madridiak kapuja előtt. Még így is elismerés illeti azonban teljesítményüket, hiszen a hazai kisiklás után tudtak hosszabbítást kicsikarni.

A Real háza táján most már heti rendszerességgel felröppenő pletykák az öltözői széthúzásról pedig mindig megdőlni látszanak akkor, amikor Cristiano Ronaldo már-már szokásos módon lerendezi a továbbjutást. Bár ne feledkezzünk meg Marcelo és a többiek remekléséről sem.

Kassai Viktor bekerült a hírekbe a Bajnokok Ligája negyeddöntője után, de biztosan ő sem ilyen visszhangra vágyott Fotó: Archív

- Manuel Neuerrel az élen az egész csapatom jól játszott - fogalmazott a hosszabbításba torkolló meccs után Carlo Ancelotti, a Bayern szakvezetője. - Eleve roppant nehéz Madridba győzelmi kényszerrel jönni, majd nyerni 90 perc alatt, mindezt a végén már 10 emberrel.

- A párharc mindkét mérkőzése úgy érzem fantasztikus volt a szurkolók számára - értékelt a madridiak német középpályása, Toni Kroos. - Úgy érzem, a két csörte alapján megérdemelten jutottunk tovább, gyorsan hozzátéve, hogy a Bayernt kiejteni mindig óriási tett. Mostantól az elődöntőre koncentrálunk a BL-en belül és nem is lehet kérdés, irány tovább, ameddig csak lehet.

Minden bizonnyal a Leicester City drukkerei számára is fantasztikus sorozat volt a Bajnokok Ligája, amely ezúttal az Atlético Madrid ellen véget ért. Az angol együttes szereplése üde színfolt volt a sokszor már-már gépiesnek tűnő rideg vetélkedésben, ugyanakkor Diego Simeone az Atlético történetének aranyoldalain újabb fejezetet írt, hiszen legénységével ismét ott van a BL legjobbjai között.

Bajnokok Ligája negyeddöntő, visszavágók: Real Madrid-Bayern München 4-2 - hosszabbítás után. G.: C. Ronaldo (76., 105., 110.), Asensio (112.), illetve Lewandowski (53. - 11-esből), S. Ramos (78. - öngól). Továbbjutott: Real Madrid (6-3-as összesítéssel). Leicester City-Atlético Madrid 1-1. G.: Vardy (61.), illetve Saúl Níguez (26.). Továbbjutott: Atlético Madrid (2-1-es összesítéssel).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!