Sportvilág

2015.10.10. 19:09

Rapid- és villámsakk-vb - Lékó jól kezdett

Lékó Péter veretlenül zárta az első napot és a 150 fős mezőnyben a kilencedik helyen áll a Berlinben szombaton megkezdődött rapid- és villámsakk-világbajnokságon.

A torna honlapja szerint a szegedi nagymester a nyitónapi négy partijából hármat megnyert, egyszer pedig remizett, így jelenleg 3,5 pontos. A másik magyar résztvevő, Almási Zoltán két ponttal és a 90. helyről várja a folytatást, miután neki egy győzelem és két döntetlen mellett becsúszott egy vereség is. Lékót csak olyan játékosok előzik meg, akik hozzá hasonlóan eddig 3,5 pontot gyűjtöttek.

A viadal első felében a rapid játékidejű versenyt bonyolítják le úgy, hogy a szombati négy fordulót követően vasárnap hat, hétfőn pedig öt kört rendeznek.

A rapidsakk-vb-n játszmánként 15-15 perc a gondolkodási idő, lépésenként még 10-10 másodperc jár. Az összdíjazás 200 ezer dollár, a győztes 40 ezret kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!