Sportvilág

2017.03.22. 06:47

Nyolc aranyat szereztek eddig a magyarok a speciális olimpián

Remekül szerepel a magyar csapat az Ausztriában zajló speciális téli olimpián.

A gyorskorcsolyázók újabb érmekkel hívták fel magukra a figyelmet a grazi jégcsarnokban a 2017-es téli speciális olimpián. 111 méteren Surnyák Viktória, 777 méteren Péter Dávid és Hocza Róbert nyerte meg saját kategóriájának versenyét, míg Mayer Barbara ugyancsak a 777 m-es távon lett harmadik. - írja a nemzetisport.hu.

Az alpesi sízőknél óriásműlesiklásban kedden Szanyi Petra kezdte meg az éremgyűjtést, mégpedig a legfényesebb színűvel. Hófutóink eddig már minden színű éremből szereztek egyet-egyet Ausztriában.

Fotó: specialolympics.hu

A magyar delegációnak három versenynap után összesen 8 arany, 1 ezüst és 5 bronzérme van. Az ausztriai világjátékok eseményei március 24-ig tartanak.

Padlóhoki-válogatottunk áldozata délelőtt Jamaica volt a csoportkörben, este pedig a nagy ellenfél Kanada. Az aranyéremre hajtó magyar csapat 7-0-ra szinte lemosta a pályáról a karibi térség együttesét, a kanadaiak ellen pedig ismét parázs csatát vívott. Koncentráltan, taktikusan játszottak a fiúk, akik végül 3–1-re nyertek és elszántan várják következő mérkőzésüket is, egyre közelebb jutva ezzel céljuk eléréséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!