Sportvilág

2017.05.10. 13:30

A Juve újabb virágkora

Az AS Monaco sem tudta megállítani a Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az újra virágzását élő Öreg Hölgy kettős győzelemmel jutott be a sorozat döntőjébe, miután Torinóban 2-1-re verte a hercegségbeli csapatot.

Kühne László

A meccs az olaszok forgatókönyve szerint alakult, hiszen a Monaco támadott volna, a zebrák pedig gyors ellencsapásokaat vezethettek. A hazai gólra a 33. percig kellett várni, amikor a horvát Mario Mandzukic bevette válogatott csapattársa, Danijel Subasic hálóját, majd Dani Alves találata tett pontot a történet végére.

- A BL-trófeát megnyerni lenne igazán fantasztikus - fogalmazott a meccs után a második Juve-gólt jegyző, 34 éves brazil. - Ami igazán boldoggá tesz, az a csapatszellem, mely az együttesen belül kialakult. Mostantól a cél egyértelmű: haza kell hoznunk a trófeát!

Massimiliano Allegrinek, a Juventus szakvezetőjének szemszögéből is érdemes megvizsgálni a továbbjutás hozadékát.

- Most még gratulálok mindenkinek, aki bármilyen szinten is kivette részét ebből az eredményből, aztán viszont gondosan meg kell terveznünk az előttünk álló húsz napot - így a talján tréner. -Még nem a miénk a bajnoki cím, a kupagyőzelem és a BL-serleg sem. Mit is mondhatnék? Úgy számolok, hogy a Real lesz a Bajnokok Ligája döntőjében az ellenfelünk, és tisztában kell lennünk azzal, hogy az esélyek mellette szólnának. Bár a két évvel ezelőttihez képest nekünk is több a keresnivalónk.

Bajnokok Ligája elődöntő, visszavágó: Juventus FC- AS Monaco 2-1. Gólszerzők: Mandzukic (33.), Dani Alves (44.), illetve Mbappé (69.). Továbbjutott: Juventus (4-1-es összesítéssel).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!