Sportvilág

2015.11.29. 12:01

Súlyemelő-vb - Lemondásra szólítja fel a magyar szövetség elnökét Nagy Ákos

A rossz világbajnoki szereplés után lemondásra szólította fel a Magyar Súlyemelő Szövetség elnökét, Dobos Imrét a kétszeres junior vb-győztes, többszörös magyar bajnok Nagy Ákos.

A Veres Győző Súlyemelő Akadémia SE elnöke, a Mindenki súlyt emel mozgalom alapítója az MTI-nek eljuttatott nyílt levelében azt írja, hogy a Dobos Imre és az általa a szövetség elnökségébe hozott "szakértők" az elmúlt években sokszor bizonyították, hogy képtelenek a magyar súlyemelés megújítására, fejlesztésére. A szakosztályok, a versenyzők száma és minősége évről évre csökken.

Nagy Ákos hozzáteszi, a riói olimpia lesz a harmadik a sorban, ahol mindössze egy magyar súlyemelő indulhat, noha a sportág az érmeket tekintve a 12., az olimpiai pontok alapján pedig a 8. legeredményesebb magyar sportág.

Az elnököt lemondásra felszólító egykori válogatott versenyző szeretné, ha haladéktalanul tisztújító közgyűlést hívnának össze, és a 2008 óta elnök Dobos Imre kérje fel az elnökségi tagokat is a távozásra.

Hivatalos végeredmény csak a hét második felére várható, ám több mint valószínű, hogy a magyar férfi súlyemelőcsapat nem szerzett kvótát a jövő nyári riói ötkarikás játékokra a szombaton zárult houstoni olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Az indulási jog kivívására az utolsó esély a tavaszi, norvégiai Eb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!